Index Vakbarát Hírportál

Elégethetem? – Kevin De Bruyne a rivális mezének felgyújtásán viccelődött

2022. október 10., hétfő 16:57

Különleges videóra hívta fel a figyelmet a Sport BIBLE nevű portál: a felvétel tanúsága szerint egy, a saját nevével ellátott Manchester United-mezzel lepték meg Kevin De Bruynét, a városi rivális Man. City oszlopos tagját, négyszeres angol bajnokát. A belga középpályás nem fogta vissza magát, amint felmérte a helyzetet, csupán egy kérdéssel reagált a furcsa ajándékra…

„Elégethetem?” – ez a kérdés csúszott ki a City csapatkapitányi karszalagját is viselő Kevin De Bruyne száján, amikor a városi rivális Manchester United mezével lepték meg. Nem akármilyen trikóról volt szó: a vörös szerelésen pont úgy tündökölt a neve és mezszáma, a 17-es, mintha csak a Cityben használatos szereléséről lenne szó. 

Bár azt nem lehet megmondani, pontosan mikor készült a videó, a sztori korántsem előzmények nélküli: a brit bulvársajtó néhány nappal ezelőtt arról számolt be, akadt egy MU-mez, amelyet jóval nagyobb becsben tartott a belga, ez a szerelés pedig Cristiano Ronaldóé. Egész pontosan a Mirror állította, hogy De Bruyne mezt cserélt az ötszörös aranylabdás portugállal a két csapat egy héttel ezelőtti, 6–3-as, City-sikert hozó bajnokija után. A helyzet pikantériája, hogy Ronaldo be sem állt a fájó United-vereséggel záruló derbin. 

* “Do I burn it now?”

* Kevin De Bruyne gets gifted a Man Utd shirt… pic.twitter.com/jHNFomqkha

— ODDSbible (@ODDSbible) October 7, 2022

De Bruyne 2015 óta a City játékosa, 319 tétmeccsen lépett pályára a csapatnál, ezeken a mérkőzéseken 87 gól és 132 gólpassz fűződik a nevéhez. Legutóbb múlt áprilisban hosszabbított szerződést, a mostani megállapodása 2025 nyaráig szól az Etihadban, és korábban úgy nyilatkozott, el tudja képzelni, hogy a City égszínkék dresszében fejezi be a pályafutását. 

Manchestert természetesen megosztotta a videó, a Redditen kommentelők egy része tökéletes reakcióként jellemzi De Bruyne szavait, mások szerint rendkívül tiszteletlen megjegyzést tett, még akkor is, ha láthatóan elnevette a szituációt, és aligha gondolta komolyan a mezégetést. Erős tippünk van, hogy egyik és másik tábor tagjainak többsége melyik klubbal is szimpatizálhat a két manchesteri gigász közül… 

(Borítókép: Kevin De Bruyne pacsizik a városi rivális Manchester United kapusával, David de Geával. Fotó: Visionhaus / Getty Images)

Rovatok