Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el Véber György ügyében

2022. október 11., kedd 10:14 | aznap frissítve

Az Újpest U19-es csapatának vezetőedzője, Véber György talán túlságosan elragadtatta magát a csapat október elsejei, MTK elleni mérkőzésén, amikor játékosait a pálya széléről ordibálva, obszcén szavakkal szidalmazta. Az erről készült videót egy felháborodott szülő eljuttatta a Blikknek, a felvételt pedig azonnal felkapta a média.

Október elsején az országos utánpótlás-bajnokság legmagasabb csoportjában az Újpest U19-es labdarúgócsapata az MTK U19-es együttesét fogadta. A mérkőzésen Hegedűs Tamás révén a vendégek büntetőből szereztek vezetést a 18. percben, amire a hazaiak pár perccel később Rideg Bálint Vince góljával válaszoltak, ezzel pedig beállították az 1–1-es végeredményt. Az MTK így négy forduló után két győzelemmel és két döntetlennel a tabella harmadik helyén áll, míg az Újpest két döntetlennel és két vereséggel csak a tizedik a 12 csapatos főtáblán. 

A találkozón azonban a heves vérmérsékletéről ismert Véber György, az utánpótláscsapat vezetőedzője talán túl messzire ment. Ugyanis az Újpest utolsó bajnokcsapatának játékosa hosszan, obszcén szavakkal szidalmazta játékosait – az erről készült videót egy felháborodott szülő eljuttatta a Blikknek. Vébertől nem szokatlan, hogy a pillanatok hevében obszcén szavakkal hergelje játékosait a jobb teljesítményre, ám a 15–18 éves játékosainál lehet, hogy a kelleténél is jobban elragadtatta magát. 

K..va életbe, ereszd már el, kerüld ki körbe, b..d meg! Beleül az öledbe! Ez nem igaz, hogy nem jössz rá, egy hónapja ugatom! Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt minden meccsen. Buta f..sz! B... szájba az összes a k..va anyját! Neked eszed annyi van b... meg, mint annak a bábunak ott, vitted ki a raktárba, b..d meg... A f...omba kerültök ti ide, b...d meg, Újpestre, ilyen tudással. Vak g..ik gyülekezete, ... meg. Goldballba, meg ott kéne, a f...om tudja, hol lennetek. Falutokba… Senkiháziak…

– hangzik el a felvételen. 

A Blikk megkereste az Újpestet, ám a klub nem kívánt reagálni a történtekre, Véber pedig nem vette fel a telefont a lapnak. 

Frissítés 13.21-kor!

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint vizsgálatot kezdeményezett a mérkőzésen történtekkel kapcsolatban. 

„Mint a sajtó különböző tudósításai alapján ismert, a mérkőzésen készült felvétel tanúsága szerint Véber György, az újpesti csapat edzője elfogadhatatlan stílusban, trágár módon kiabált saját utánpótláskorú játékosaival. Az MLSZ a vizsgálat eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt” – írja honlapján az MLSZ. 

Ön szerint belefér még, ahogyan Véber a játékosaival beszélt?

  • 6157
    Nem, ez már túl sok
  • 2283
    Igen, szerintem ez még elfogadható

(Borítókép: Véber György 2014. szeptember 13-án Fotó: MTI)

Rovatok