Index Vakbarát Hírportál

Nem beszél angolul, edzője utasításait sem érti a Liverpool sztárigazolása

2022. október 13., csütörtök 14:55

Igencsak meglepő hír volt nemrégiben, amikor Darwin Núnez, a Liverpool támadója bevallotta, hogy egy szót sem ért edzője, Jürgen Klopp utasításaiból, mivel nem beszél angolul. Úgy látszik, a helyzet azóta sem javult.

Amikor Jürgen Klopp a csapathoz beszél, mellettem ülnek a tolmácsaim. Elmondják, milyen taktikával lép pályára a csapat, mi lesz a feladatom. Ha nem segítenének, úgy mennék fel a pályára, hogy fogalmam sem lenne, mit kell tennem. A mesterrel nem beszélgetek. Én nem értek angolul, ő nem tud spanyolul

– árulta el az uruguayi futballista a TNT Sport Brasilnak.

A The Athletic számításai szerint az angol élvonalbeli Premier League-ben szereplő labdarúgók 63 százaléka nem beszéli anyanyelvi szinten az angolt, ami az alaputasítások értelmezésénél még nem probléma, de a csapatértekezleteken elhangzottak megértéséhez jobb nyelvtudás kell. Ezzel a problémával küzd a 75 millió euróért szerződtetett Darwin Núnez is, akit két tolmács segít a mindennapokban, hogy megértsék egymást Jürgen Klopp-pal és többi csapattársával.

A brit klubok egyébként külön személyzetet alkalmaznak az angolul nem értő futballisták segítésére, intézik hivatalos ügyeiket, valamint nyelvtanárhoz irányítják őket. Azt, hogy Núnez milyen módszerrel tanul angolul, nem tudni, de saját érdeke is, hogy hamar elsajátítsa a nyelvet, mivel teljesítményével sem nyűgözte le eddig a liverpooliakat. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok