Index Vakbarát Hírportál

A továbbjutás ugyan még odébb, az FTC így is átírt pár rekordot a Crvena zvezda legyőzésével

2022. október 14., péntek 09:43

Noha a hatból még csak négy forduló ment le a labdarúgó Európa-liga csoportköréből, a Ferencváros máris megdöntötte a magyar csapatok eddigi rekordját mind pontszámban, mind a győzelmeket illetően – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

A magyar klubok eddigi tíz csoportkörös szerepléséből a Ferencváros hatodszor érdekelt a főtáblán és negyedszer a második számú kupasorozatban. A zöld-fehérek egymást követő negyedik idényben élték meg az őszi küzdelmeket, ami magyar rekord.

Csütörtök esti, a Crvena zvezda ellen elért sikerükkel ráadásul egyéb magyar csapatok által tartott El-rekordokat is átírtak a zöld-fehérek. 

Pontszámot illetően az eddigi legjobb magyar teljesítmény 2018-ban a MOL Vidi FC-hez és 2019-ben a Ferencvároshoz fűződik egyaránt az Európa-ligában: előbbi két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel, utóbbi pedig egy sikerrel, négy pontosztozkodással és egy kudarccal zárt hétpontosként a négyesében.

A legtöbb győzelmet, szám szerint kettőt korábban csak a székesfehérváriaknak sikerült aratniuk, méghozzá a 2012-es és a 2018-as El-szereplésük alkalmával.

Ezeket a csúcsokat azonban most átírta az FTC azzal, hogy négy forduló alatt három győzelmet aratva kilenc pontot gyűjtött az El-ben.

Európa-liga, csoportkör, 4. forduló:
Ferencváros–Crvena zvezda 2–1

Groupama Aréna, 20 000 néző. V.: Stefanski (lengyel).
Gólok: Zachariassen (22.), S. Mmaee (61.), ill. Sz. Mitrovics (55.)
A csoport másik meccsén: Trabzonspor–Monaco 4–0 

(Borítókép: A győztes ferencvárosi játékosok ünnepelnek, miután 2-1-re nyertek a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros–Crvena zvezda-mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok