Index Vakbarát Hírportál

Az idény előtt se szó, se beszéd, kitették a keretből, szenzációs góllal vett revánsot

2022. október 15., szombat 19:44

A Puskás Akadémia 1–0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvéd csapatát szombaton, a labdarúgó NB I 11. fordulójában, ezzel a Puskás feljött a tabella harmadik helyére – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Honvéd kezdte jobban a meccset, fölényét sarokrúgások és az azok után kihagyott helyzetek jelezték. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Puskás Akadémia is elsősorban szögleteket követően tudott veszélyt kialakítani a vendégkapu előterében egészen addig, míg a korábban évekig az ellenfelet erősítő Batik Bence egy beadást kapásból zúdított a kapu bal felső sarkába. Szépségdíjas találat volt a játékostól, aki az előző idényben még a Honvéd csapatkapitányi karszalagját is viselte (1–0).

Elsőre és másodikra is bizarrnak tűnő nyári klubváltásának történetéről itt írtunk anno. 

A hazaiak támadásban maradtak, hogy a szünetig megduplázhassák előnyüket, de ez nem sikerült.

Fordulást követően tovább rohamozott a felcsúti gárda, és Baluta lövésénél, majd Batik felső lécen csattanó fejesénél igen közel állt az újabb gólhoz. A fővárosiak hármas cserével próbáltak új lendületet venni, ám a támadójátékukból hiányzott az átütő erő.

Negyedórával a vége előtt emberhátrányba került a Honvéd, miután az utolsó emberként szabálytalankodó Bocskay Bertalant kiállította az első NB I-es mérkőzésén bíráskodó Rúsz Márton. Innentől kezdve nem volt kérdéses a győztes kiléte, a Puskás Akadémia magabiztosan hozta le a hátralévő perceket.

A nap korábbi meccséről, a Zalaegerszeg és a Paks összecsapásáról itt olvashat!

LABDARÚGÓ NB I
11. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd FC 1–0 (1–0)
Pancho Aréna, 1828 néző, vezette: Rúsz.
Gólszerző: Batik (38.)

(MTI)

Rovatok