Index Vakbarát Hírportál

Az Everton legyőzésével 49 éve nem látott idényrajtot hozott össze a Tottenham

2022. október 15., szombat 20:51

A Tottenham hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Evertont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A Wolverhampton a Nottingham Forestet múlta felül, míg az újoncok párharcában a Fulham és a Bournemouth döntetlent játszott egymással, a Leicester City és a Crystal Palace pedig szintén nem bírt egymással.

A Tottenham idénye eddig is jól alakult, most pedig már ott tart Antonio Conte csapata, hogy öt évtizedes rekordokat ostromol. Az Everton elleni sikerrel konkrétan 23 pontnál jár, ilyen eredményes rajtot pedig az 1963–1964-es idény óta nem hozott össze (az akkori ponttermés napjaink hárompontos rendszerére konvertálva 24-nek felelne meg).

23 - Tottenham (W7 D2 L1) have won 23 points from their 10 Premier League games this season, their highest points tally at this stage of a top-flight campaign since 1963-64 (24 pts – considering 3 pts for a win). Competitive. pic.twitter.com/NL7oS0yby5

— OptaJoe (@OptaJoe) October 15, 2022

Az észak-londoni együttes ráadásul saját stadionjában május óta nem veszített tétmeccset, a mostani idényben öt hazai Premier League-találkozóját kivétel nélkül megnyerte, sorozatban pedig hét hazai győzelemnél jár, mert kétszer a Bajnokok Ligája csoportkörében is diadalmaskodott otthon.

A szombat esti mérkőzésen az angol válogatott Harry Kane büntetőből volt eredményes, a Spurs másik gólját pedig a dán Pierre-Emile Hojbjerg szerezte.

Az újonc Nottingham Forest továbbra is nyeretlen idegenben, a nyáron kéttucatnyi új játékost szerződtető, több mint 150 millió fontot elköltő együttes ezúttal a Wolverhampton vendégeként szenvedett 1–0-s vereséget. 

A szintén újonc Fulham közben 2–2-es döntetlent játszott otthon a Bournemouth-szal, amely kétszer is vezetett a meccsen, mégis csak egy ponttal gazdagodott.

A forduló előtt sereghajtó Leicester City kapura veszélyesebben futballozott, ám gól nélküli döntetlent játszott a vendég Crystal Palace-szal. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
11. FORDULÓ, SZOMBATI MECCSEK
Tottenham Hotspur–Everton 2–0 (0–0)
Fulham-Bournemouth 2–2 (1–2)
Wolverhampton Wanderers–Nottingham Forest 1–0 (0–0)
Leicester City–Crystal Palace 0–0

(MTI/Index)

Rovatok