Index Vakbarát Hírportál

Túl lehet-e még ezt is élni a kispadon? A Vasas is megverte a Fehérvárt

2022. október 15., szombat 21:38

A Mol Fehérvár elleni 2–0-s diadallal szerezte meg idénybeli első NB I-es sikerét a 2022–2023-as szezon újonca, a Vasas. Ami az egyik oldalon óriási öröm, az a másikon óriási bánat: a Vidi az idényben már hatodszor kapott ki, s ha hétfőn, az Újpest elleni vereség után az volt a kérdés, meddig maradhat még a csapat kispadján Michael Boris, most még jogosabbnak tűnik a kérdés, a következő fordulóban is a német mester lesz-e még a székesfehérváriak vezetőedzője.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát és többször is lőtt kapura a Fehérvár, amely ennek ellenére egygólos hátrányban vonult a szünetre. A hazaiak ugyanis egy gyors támadást Novothny Soma révén pontosan fejeztek be, és ezzel tettek egy lépést idénybeli első győzelmük felé.

Fordulás után a labdabirtoklást tekintve fölényben maradt a vendégcsapat, ez azonban csak addig tartott, amíg a 70. percben nem került emberhátrányba a Fehérvár. A vendégek innentől kezdve még nehezebb helyzetben voltak, sorsukat pedig megpecsételte a hajrá kezdetén szerzett újabb hazai gól.

A lefújást követően a Vasas első találatát szerző Novothny arról beszélt, reggel a felesége azt hitte, elfelejtette a névnapját, a vitát elkerülendő megígérte neki, este góllal köszönti majd a stadionban. 

Motivációnak nem rossz. 

Az angyalföldi együttes ezzel a sikerrel elmozdult a sereghajtó pozícióból, míg a Fejér megyei alakulat sorozatban negyedik bajnoki meccsét nem tudta megnyerni.

LABDARÚGÓ NB I
11. FORDULÓ
Vasas–Mol Fehérvár 2–0 (1–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2027 néző, v: Berke.
Gólszerzők: Novothny (35.), Ihrig-Farkas (82.)
Kiállítva: Szerafimov (70.)

(MTI/Index)

(Borítókép: A fehérvári csapat vezetőedzője, Michael Boris a felcsúti Pancho Arénában 2022. október 2-án. MTI / Vasvári Tamás)

Rovatok