Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo olyat tett, amit eddig talán még senki sem

2022. október 16., vasárnap 16:56

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 11. fordulójában a Chelsea Mason Mount vezérletével nyert az Aston Villa vendégeként. A Manchester Unitedben Cristiano Ronaldo hiába talált kétszer is a kapuba bő fél perc alatt, végül így is gól nélküli döntetlen lett a Newcastle United elleni rangadó végeredménye, az Arsenal meccse pedig technikai okok miatt szakadt félbe.

A Chelsea már a 6. percben előnybe került az Aston Villa otthonában, egy szerencsétlen mentési kísérletet követően Mason Mount értékesítette higgadtan a ziccert (0–1).

Ekkor kevesen gondolhatták, hogy az első félidő után Kepának (és a kapufának) kell hálálkodniuk a londoni szurkolóknak, a kapus volt, hogy 10 másodperc alatt háromszor is hárított, de emellett ziccert is védett, amikor pedig ő sem tudott már menteni, megtette helyette a léc.

Ahogyan lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a második félidő derekán Mount 23 méteres szabadrúgása a bal felsőben kötött ki, eldöntve a három pont sorsát (0–2).

A Manchester United Cristiano Ronaldóval a kezdőjében fogadta a tabellán egy ponttal mögötte álló Newcastle Unitedet, de a nagy mezőnyfölény ellenére még csak veszélyesebb sem volt riválisánál – sőt, Joelinton dupla kapufájánál szerencséje is volt a házigazdának.

A fordulást követően gyorsan betalált a portugál klasszis, de borzasztóan nagy lesről tette. A szabadrúgást, úgy tűnt, hogy elvégezte az egyik védő, Ronaldo pedig a kapus késlekedését kihasználva pillanatokkal később labdát szerzett, és újra betalált, de gólt ezért sem kapott, csak egy sárgát, mivel a játékvezető szerint még nem volt játékban a labda.

Fél perc alatt két gól, egyik sem érvényes, egy sárga. Ez új rekord lehet...

Hogy tovább főjön a portugál feje, pár percre rá Kieran Trippier borította fel lövés közben, de ezért ugyanúgy nem járt büntető, mint Callum Wilson esetében a túloldalon az első játékrészben.

Nem sokkal később Jadon Sancho is hiába reklamált, ezúttal is néma maradt a síp, gólt pedig végül egyik csapat sem tudott szerezni (0–0).

A Leeds United Arsenal elleni találkozója még mindig tart, mivel villámgyorsan félbeszakították bő fél órára, tudniillik meghibásodott a videotechnológia...

Az első félidő derekán mindkét csapat pillanatok alatt betalálhatott volna, de előbb Aaron Ramsdale mutatott be nagy bravúrt, majd az ellentámadás végén Gabriel Jesus nem tudta már a kapuba terelni a labdát.

A 35. percben aztán megtört a jég, a listavezető Martin Ödegaard előkészítése után Bukayo Saka találatával szerzett vezetést (0–1).

Még egy perc sem telt el a második félidőből, amikor a szünetben beálló Patrick Bamford máris betalált, de mivel a játékvezető szerint a kelleténél erélyesebb volt védőjével szemben, ezt a gólt nem adták meg.

A 64. percben a cserecsatár büntetőből egalizálhatott volna, de William Saliba kezezése után a bal alsó mellé lőtt. 

Volt még dráma a ráadásban is, természetesen Bamford főszereplésével, piros lapot harcolt ki Gabrielnek és újabb büntetőt a Leedsnek úgy, hogy a labda sehol sem volt már, de a videózás után azért egyértelmű volt, hogy a hazai csatár szabálytalankodott először, így ez mind tárgytalan lett. Mégiscsak jó, hogy helyreállították a VAR-t...

Az Arsenal mindesetre csak nyert, így a fordulót követően is biztosan vezeti a tabellát.

PREMIER LEAGUE

11. FORDULÓ

Aston Villa–Chelsea 0–2 (Mount 6., 65.)

Leeds United–Arsenal 0–1 (Saka 35.)  

Manchester United–Newcastle United 0–0

Southampton–West Ham United 1–1 (Perraud 20., ill. D. Rice 64.)

17.30: Liverpool–Manchester City

Az élmezőny állása: 1 Arsenal 27 pont (24–10, 10 meccs), 2. Manchester City 23 (33–9, 9), 3. Tottenham 23 (22–10, 10), 4. Chelsea 19 (15–10, 9), 5. Manchester United 16 (13–15, 9), 6. Newcastle United 15 (17–9, 10), ...12. Liverpool 10 (20–12, 8)

(Borítókép: Stu Forster/Getty Images)

Rovatok