Index Vakbarát Hírportál

A listavezetőnek több veresége van, mint a 24. helyezettnek!

2022. október 19., szerda 11:25

Nem akármilyen érdekességre hívták fel a figyelmet a Redditen: az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) éllovas Blackburnnek több veresége van, mint a 24. pozícióban lévő sereghajtónak!

A Premier League 1994–1995-ös kiírásának bajnoka ebben az idényben nem ismeri a középutat: vagy győz, vagy kikap.

A Rovers már 16 meccsen is pályára lépett, az ezeken felmutatott kilenc győzelem a liga legjobb mutatója, ugyanakkor erre a mennyiségre jutott hét vereség is.

A tabella másik végét figyelve azt láthatjuk, hogy a Coventry City úgy áll az utolsó helyen, hogy csupán öt alkalommal hagyta el vesztesen a pályát.

Hozzá kell tenni persze, hogy ez utóbbi gárda eddig még csak 11 bajnokin játszott, két győzelem és négy döntetlen mellett jött össze ez a mennyiség, és ha az öt meccsét mind megnyerné, akkor rögvest fel is zárkózhatna a Blackburnre.

A Rovers mögött amúgy finoman szólva is szoros a mezőny, a 14 meccses együttesek közül a Burnley és a Sheffield United 25-25, QPR 24 ponttal áll, ahogyan a 15 találkozón pályára lépők közül a Luton Town, a Norwich City és a Swansea City is, vagyis azért a Blackburn hátrébb csúszása a következő időszakban eléggé borítékolhatónak számít.

(Borítókép:  Isaac Parkin/PA Images via Getty Images)

Rovatok