Index Vakbarát Hírportál

A pocsék kezdés után menesztette edzőjét a Schalke

2022. október 19., szerda 10:59

Nem maradt következmény nélkül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Bundesliga) visszajutó Schalke 04 vergődése, az együttes menesztette vezetőedzőjét, Frank Kramert.

A 2021-ben a Bundesligából búcsúzó, az előző idényben a másodosztályt megnyerő együttes pocsékul kezdte az idényt, tíz forduló alatt csupán a Bochum elleni 3–1-es sikert tudja felmutatni, emellett háromszor ikszelt és hatszor kikapott – a legutóbbi négy fordulóban egyaránt pont nélkül maradt, így csak az éppen említett gárdát előzi meg a tabellán.

A korábban középpályásként futballozó, edzőként a Greuther Fürtnél, a német utánpótlás-válogatottaknál és legutóbb az Armenie Bielefeldként ténykedő Kramer június elején vette át a gelsenkircheniek irányítását, de a bajnokság mellett a kupában sem remekelt vele együttese: az első kört még sikerrel vette, kedden viszont a Hoffenheim 5–1-gyel kiütötte a Schalkét.

A Schalke 04 azonnali hatállyal meneszti Frank Kramer vezetőedzőt. Szeretnénk neki megköszönni a nálunk töltött időszakban mutatott profi hozzáállását és munkáját. A legjobbat kívánjuk neki a szakmájában és a magánéletében is

– búcsúzott trénerétől közleményben a klub.

(Borítókép: Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok