Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland klubja majdnem megégett a Német Kupában

2022. október 20., csütörtök 09:35

A bajnokságban harmadik helyen álló Freiburg nehezen, a második Bayern München és az éllovas Union Berlin magabiztosan jutott a legjobb 16 közé a Német Kupában.

Schäfer András kezdőként a 72. percig volt pályán a berlinieknél, akik mindkét játékrész hetedik percében bevették a másodosztályú Heidenheim kapuját, előbb Tymoteusz Puchacz, majd Sven Michel volt eredményes (2–0).

Sallai Roland klubja, a Freiburg a rendes játékidő 93. percében mentette hosszabbításra a Bundesliga 2-es St. Pauli elleni összecsapást, majd a 119. percben döntötte el a továbbjutás kérdését, Matthias Ginter mindkét találatból kivette a részét – a szemsérülése után lábadozó magyar futballista nem volt a keret tagja (2–1).

A Bayern München ugyancsak hátrányba került, az Augsburg már a 9. percben vezetett, de Eric Maxim Choupo-Moting két góljával és egy gólpasszával fordított a rekordbajnok. Dayot Upamecano öngóljával egyre kapaszkodott a házigazda, de a hajrában Alphonso Davies is szerzett egy gólt és egy gólpasszt, így a Bayern 5–2-vel ment tovább.

(Borítókép: Alex Grimm / Getty Images)

Rovatok