Index Vakbarát Hírportál

A hullámvölgy után távozott Bognár György az MTK kispadjáról

2022. október 23., vasárnap 12:07

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK és Bognár György vezetőedző – adta hírül a klub honlapja.

A fővárosi kék-fehérek remekül kezdték a másodosztályú idényt, hiszen hét fordulót követően hat győzelemmel és egy döntetlennel, valamint 30–9-es gólkülönbséggel álltak.

Ezt követően viszont hullámvölgybe került a gárda, a legutóbbi hat meccsen négy vereség mellett csak két döntetlen jött össze, ami a klub honlapjának beszámolója szerint ezen időszakban az utolsó, 20. pozícióra lenne csak jó.

A gyenge teljesítmény miatt időközben a gárda elkezdett hátracsúszni a tabellán, jelenleg már csak az ötödik helyen áll, nyolc pontra az éllovas Pécs, hatra a még feljutó Diósgyőr mögött, így a kék-fehérek elérkezettnek látták a váltást.

A szezonkezdet előtt világossá tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot. A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk

– idézi a klubhonlap Dr. Selei András klubigazgatót.

Bognár Györgynek megköszönték korábbi munkáját, helyét a legutóbb a második csapatot irányító Horváth Dávid veszi át.

Horváth az előző szezon utolsó négy NB I-es mérkőzésén irányította az MTK-t, ezeken 10 pontot szerzett a csapat, az utolsó pillanatig életben tartva a bennmaradási reményeket – emeli ki a közlemény.

Horváth Dávidra modern MTK-s edzőként tekintünk, aki az elmúlt években többször bizonyította szakmai rátermettségét. Jól ismeri a keretet, a legtöbb játékosunkkal eredményesen dolgozott együtt az NB I-ben, az NB III-ban vagy az U19-es csapatban. Az elvárás vele szemben sem lehet más, mint az NB I-es feljutás kivívása

– mondta vele kapcsolatban a klubigazgató.

(Borítókép: Bognár György. Fotó: Zádor Péter)

Rovatok