Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mennyire súlyos a Man. United francia világbajnok védőjének sérülése

2022. október 24., hétfő 11:44 | aznap frissítve

Szombat este, a Chelsea elleni bajnoki rangadón szenvedett súlyos sérülést a Manchester United védője, Raphael Varane. A francia válogatott játékosnak így a világbajnokságon való részvétele is erősen kérdésessé vált.

Könnyek között hagyta el a pályát Raphael Varane a Premier League 13. fordulójában rendezett, Chelsea elleni mérkőzés 60. percében. A franciák világbajnok védője a combját fogva zuhant a földre egy szerelési kísérlet közben, és már első látásra is súlyos sérülést szenvedett, de azóta kiderült, tényleg nagy a baj. 

A vasárnapi MRI-vizsgálat eredményei alapján legalább 3-4 hetet kell kihagynia a United játékosának, így a világbajnokság kezdetéig már egészen biztosan nem lép pályára klubcsapatában. Ami a katari vb-t illeti, 

Varane szereplése kizárólag Didier Deschamps szövetségi kapitány kezében lesz, nevezi-e a tornára a sérülésből lábadozó játékosát. 

A francia válogatott első mérkőzése a világbajnokságon az Ausztrália elleni csoportmérkőzés lesz november 22-én. Nem Varane lenne az egyetlen hiányzó kulcsjátékos a címvédő franciáknál, mivel már korábban kiderült, hogy N’Golo Kanté combizomsérülése miatt egészen biztosan lemarad a világeseményről. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok