Index Vakbarát Hírportál

Megvan, melyik csapat lesz Gazdag Dánielék ellenfele az MLS-nagydöntőért

2022. október 24., hétfő 11:42

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union a címvédő New York Cityvel játszik az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) elődöntőjében – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az alapszakaszt a keleti főcsoport élén záró Philadelphia a Cincinnati 1–0-s legyőzésével már csütörtökön biztosította helyét a főcsoportdöntőben – a magyar válogatott támadó középpályás végigjátszotta a mérkőzést –, míg a New York City (3.) vasárnap követte, a CF Montreal (2.) elleni 3–1-es idegenbeli sikernek köszönhetően.

Az előző kiírásban a keleti főcsoportdöntőt ugyanez a két csapat vívta, akkor Gazdagék 2–1-re alulmaradtak. A visszavágásra vasárnap lesz lehetősége a magyar légióst foglalkoztató alakulatnak, amely az alapszakaszban a hazai 2–1-es, illetve az idegenbeli 2–0-s győzelemmel részben már revánst vett.

Közben a nyugati főcsoportban is kialakult a döntő párosítása, a másik ágon szintén alapszakaszgyőztes Los Angeles FC ellenfele az Austin FC (2.) lesz. Utóbbi a playoff második fordulójában ugyancsak vasárnap az FC Dallast (3.) múlta felül otthon 2–1-re – idézte fel az MTI.

Rovatok