Index Vakbarát Hírportál

Szerződést hosszabbított a Real Madrid kulcsjátékosa

2022. október 28., péntek 11:35

Spanyol médiaértesülések szerint a Real Madrid brazil válogatott játékosa, Vinícius Júnior 2027-ig meghosszabbította szerződését csapatával.

A 22 éves támadó még 2018 nyarán érkezett a Real Madridhoz a Flamengo csapatától 45 millió euróért cserébe, és az évek során a 14-szeres BL-győztes együttes meghatározó játékosává nőtte ki magát. Jelenlegi szerződése 2024-ig szólt, ezt a kontraktust hosszabbították meg a felek további három évvel – értesült a spanyol AS. 

Vinícius a hírek szerint már korábban megállapodott klubjával, de egyelőre még hivatalosan nem jelentették be, mivel várnak további két játékosuk, Éder Militao és Rodrygo szerződéshosszabbítására. A brazil szélső már a világ legértékesebb labdarúgói között van számontartva, piaci értéke jelenleg 120 millió euró, amivel a harmadik a legdrágább játékosok rangsorában Kylian Mbappé és Erling Haaland mögött. 

Vinícius az eddigiekben 187 mérkőzésen lépett pályára a bajnoki és BL-címvédő Real Madrid mezében, mialatt 44 gólt szerzett és 48 alkalommal osztott ki gólpasszt. A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-finálé győztes gólja is az ő nevéhez fűződik.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok