Index Vakbarát Hírportál

Kevin De Bruyne szabadrúgásgóljától leesett az állunk

2022. október 29., szombat 16:01

A Manchester City nyögvenyelős győzelmet aratott a Leicester City otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulójában. A meccs hőse a szenzációs szabadrúgásgólt szerző belga karmester, Kevin De Bruyne volt, aki a második félidőben vette be a hazai kaput.

Az angol liga címvédője óriási mezőnyfölényben futballozta végig a meccset, de a jól védekező Leicesteren csak nem talált fogást az első félidőben. A második játékrész elején aztán jött egy viszonylag távoli szabadrúgás, és jött Kevin De Bruyne, aki úgy kanyarított a kapu jobb felső sarkába, hogy a kapufa és a labda közé tényleg nem fért volna már semmi más – ha fél centit is téveszt, aligha lesz gól. A belga középpályás azonban nem tévesztett szemernyit sem, így az alább is látható szemkápráztató, nem mellékesen három pontot érő találat lett a dolog vége.

A Man. Cityből most először hiányzott bajnokin a nyáron szerződtetett Erling Haaland, aki még a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban korábbi klubja, a Borussia Dortmund otthonában szenvedett lábsérülést. 

Pep Guardiola csapata a három pontnak köszönhetően a tabella élére állt – igaz, a fordulót megelőzően még vezető Arsenal csak vasárnap lép majd pályára. A londoniak ellenfele az újonc Nottingham Forest lesz.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
Leicester City–Manchester City 0–1 (0–0)

Rovatok