Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United a világbajnokság alatt sem akar leállni

2022. október 31., hétfő 17:43

Legalább egy decemberi felkészülési mérkőzést játszik Spanyolországban a Manchester United, kihasználva a katari labdarúgó-világbajnokság miatti szünetet – számolt be a klub sportigazgatója, John Murtough.

Az MU a tervek szerint a katari vb utolsó előtti hetében utazik majd az Ibériai-félszigetre, ahol legalább egy meccset játszik majd valamelyik spanyol élvonalbeli együttessel. A konkrét csapatról egyelőre Murtough nem számolt be. Az MU-nál igyekeztek úgy időzíteni az edzőtábort, hogy a Katarban kevésbé szerencsés, így viszonylag korán kieső válogatott játékosaik is ott lehessenek már. A csoportkör december 2-án, a nyolcaddöntők december 6-án zárulnak majd a mundiálon. 

Az MU december 27-én játszik majd először tétmeccsen a vb zárultával, az ellenfél a jelenlegi sereghajtó, azaz a Nottingham Forest lesz majd a Premier League karácsonyi fordulójában. 

Erik ten Hag együttese mellett a Newcastle United is bejelentett egy téli edzőtábort: a 2021 ősze óta szaúdi befektetői csoport irányítása alatt álló Szarkák nem túl meglepő módon Szaúd-Arábiában készülnek majd december 4. és 10. között, s az al-Hilallal mérkőznek majd. 

Frissítés: Közben az MU az ellenfelet is bejelentette, a Cádizzal meccselnek majd.

Rovatok