Index Vakbarát Hírportál

Ha szereti a focit, ezekért a meccsekért lesz este igazán érdemes bekapcsolni a tévét

2022. november 1., kedd 13:01

A labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjában még mind a négy rivális reménykedhet a nyolcaddöntős részvételben a kedden kezdődő utolsó forduló előtt. A szerdai zárónapján már csak két továbbjutó hely vár gazdára – írja a meccsekhez írt beharangozójában a Magyar Távirati Iroda.

Kedd

A Sporting CP az Eintracht Frankfurtot, míg az Olympique Marseille a Tottenham Hotspurt látja vendégül. Az első helyen álló angol, illetve második helyezett portugál csapat számára a győzelem és a döntetlen egyaránt BL-nyolcaddöntőt ér, ellenben a német és a francia együttestől csak a győzelem elfogadható.

Az Európa-liga-címvédő Frankfurt rossz főpróbát tartott, a szombati bajnokin otthon 2–1-re kikapott a Borussia Dortmundtól, de a portugál pontvadászatban a Sporting sem jutott ponthoz, miután az Aouca vendégeként 1-0-ra alulmaradt. A németeknek négymeccses győzelmi szériájuk szakadt meg ezzel, a portugálok viszont legutóbbi öt tétmeccsükön harmadszor szenvedtek vereséget, egy győzelem és egy döntetlen mellett.

A Tottenham szombaton lezárta hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, a londoni alakulat a Bournemouth otthonában győzött a Premier League-ben 3–2-re. A Marseille közben megszakította hárommeccses pontnélküli sorozatát, de a Strasbourg vendégeként is csak döntetlenre futotta az erejéből (2–2).

A BL-nyolcaddöntős részvételt illetően a csoportkör hatodik, utolsó fordulója előtt az A, a B és a C csoportban nem maradt nyitott kérdés, csupán a tavaszi folytatás lehet még érdekes az Európa-ligában.

A C csoportban még az sem, azt a pozíciót ugyanis a Barcelona már lefoglalta magának, illetve az A csoportban is magasra került a léc a Rangersnek. Az Ajax három ponttal áll a skótok előtt, utóbbiak a hollandok otthonában a nyitó körben 4–0-ra alulmaradtak.

A skót csapattól bravúr lenne, ha a keddi visszavágójukat követően megelőzné az amszterdamiakat. A B csoportban viszont a harmadik Atlético Madrid előnye mindössze egy pont a negyedik Bayer Leverkusennel szemben, és amíg a spanyolok idegenben, addig a németek otthon zárják a csoportkört.

Az M4 Sport a keddi játéknapon a Liverpool FC-Napoli rangadót közvetíti élőben – emelte ki az MTI.

Szerda

Az egyikért az E csoportban ki-ki meccset játszik az olasz bajnok AC Milan és az osztrák Salzburg; a Serie A címvédője előnyösebb helyzetben van: már akkor is továbbjut a 16 közé, ha elkerüli hazai környezetben a vereséget. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a négyesből a Chelsea megy tovább csoportelsőként.

Az F csoportban a három magyart, Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig – utóbbi hosszú időre kidőlt sérülés miatt korábban – hasonló helyzetben lép pályára a Sahtar Donyeck vendégeként, Varsóban, ugyanis ha tovább akar jutni, akkor nem szabad kikapnia az ukrán csapattól.

A csoport másik mérkőzésén a címvédő Real Madridnak a csoportelsőséghez arra van szüksége a nyeretlen Celtic Glasgow ellen, hogy legalább annyi pontot gyűjtsön, mint a Leipzig.

A G csoportban már minden eldőlt: Manchester City, Dortmund, Sevilla, Köbenhavn a sorrend. A H jelű négyesben a csoportelsőség mellett az a kérdés, hogy a már nyolcaddöntős Paris Saint-Germain és Benfica mögött a Juventus vagy a Makkabi Haifa kerül át az Európa-ligába. Kettejük összevetésében a Zebrák jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előrébb vannak jelenleg. A Juve a PSG-t, a Makkabi a Benficát fogadja, előbbi találkozót az M4 Sport élőben közvetíti – emelte ki az MTI.

(Borítókép: Roland Krivec / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok