Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai továbbra is remek formában, ismét nyert a Leipzig

2022. november 5., szombat 18:19

A német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján megszerezte első idegenbeli sikerét az RB Leipzig: Marco Rose alakulata a Hoffenheim otthonában győzött 3–1-re.

A Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló lipcseiek az első félidőben Christopher Nkunku találatának köszönhetően kerültek előnybe, fordulás után azonban szinte azonnal egyenlítettek a hazaiak.

Az RB Lepizig Nkunkuval a Hoffenheim otthonában diadalmaskodott 3–1-re, utóbbi játékos csapata harmadik gólját készítette elő. Nkunku viszont az 57. percben ismét eredményes volt, a találkozót pedig Dani Olmo döntötte el, aki egy gyors kontra végén Szoboszlai remek passzát váltotta gólra.

A címvédő, sorozatban tizenegyedik bajnoki címére hajtó Bayern München a duplázó, müncheni mezben az 50. első osztályú meccsén pályára lépő Eric Maxim Choupo-Moting vezérletével már 3–0-ra vezetett a Hertha BSC otthonában – a kameruni támadó sorozatban a hatodik tétmeccsén volt eredményes –, a fővárosi gárda azonban még a félidő előtt két gólt szerezve szorossá tette az összecsapást. A második játékrészben végül nem esett gól, így a Bayern a tabella élére ugrott.

A Borussia Dortmundban Youssoufa Moukoko két gólt szerzett a Bochum ellen megnyert összecsapáson, ezzel Bundesliga-rekordot döntött, 17 évesen és 350 naposan már több mint tíz gólja van az élvonalban.

NÉMET BUNDESLIGA
13. forduló:

1899 Hoffenheim–RB Leipzig 1–3 (0–1)

Hertha BSC–Bayern München 2–3 (2–3)

Borussia Dortmund–VfL Bochum 3–0 (3–0)

FC Augsburg–Eintracht Frankfurt 1–2 (1–1)

FSV Mainz 05–VfL Wolfsburg 0–3 (0–1)

Werder BremenFC Schalke 04 18.30

pénteken játszották:

Borussia MönchengladbachVfB Stuttgart 31 (21)

vasárnap játsszák:

Bayer LeverkusenUnion Berlin 15.30

SC Freiburg1. FC Köln 17.30

Rovatok