Index Vakbarát Hírportál

Gulácsiék a Cityt kapták, PSG–Bayern és Liverpool–Real a BL-nyolcaddöntőben!

2022. november 7., hétfő 12:21

Hétfő délben kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását, a három magyart is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityt kapta, a kör slágerpárharcai a PSG Bayern München elleni ütközete, valamint a Liverpool Real Madrid elleni csatája lesz.

A legjobb 16 közé négy angol (Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham) és négy német (Bayern München, Dortmund, Frankfurt, RB Leipzig), három olasz (Inter, Milan, Napoli), két portugál (Benfica, Porto), valamint egy belga (FC Bruges), egy francia (PSG) és egy spanyol (Real Madrid) csapat jutott be.

Az azonos nemzetbeliek ebben a körben nem kerülhettek össze, illetve az ugyanabból a csoportból továbbjutók is automatikusan elkerülték egymást. Azt is tudtuk, hogy a csoportelsőké az előny, hogy a visszavágót hazai pályán játssza.

Ilyen előzményekkel érkeztünk el a déli sorsoláshoz, amelyen elsőként a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipziget húzták ki, az ellenfél a fő favorit Manchester City lesz.

Megismétlődik a BL-döntő, a Liverpool és a Real Madrid már a nyolcaddöntőben összecsaphat, a hétszeres győztes Milan a Tottenhamet kapta, a Chelsea a Dortmundot.

Ezzel eldőlt, hogy a PSG és a Bayern München egymás ellen játszik a nyolcaddöntőben, az Inter pedig a Porto ellen harcolhatja ki a továbbjutást.

BAJNOKOK LIGÁJA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
RB Leipzig (német) – Manchester City (angol)
FC Bruges (belga) – Benfica (portugál)
Liverpool (angol) – Real Madrid (spanyol)
Milan (olasz) – Tottenham (angol)
Frankfurt (német) – Napoli (olasz)
Dortmund (német) – Chelsea (angol)
Internazionale (olasz) – Porto (portugál)
Paris Saint-Germain (francia) – Bayern München (német)
A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 14-én, 15-én, 21-én és 22-én rendezik meg, a visszavágókat március 7-én, 8-án, 14-én és 15-én.

Ami a folytatást illeti, a negyeddöntő párosítását, valamint a döntőig vezető ágakat március 17-én sorsolják ki, a legjobb nyolc között vívott meccseket április 11-én, 12-én, 18-án és 19-én tartják, az elődöntő első felvonásaira május 9-én és 10-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A finálét június 10-én az isztambuli Atatürk Stadionban rendezik meg.

Az Európa-ligában Gera Zoltán sorsolt, össze is jött a Barcelona–Manchester United csúcspárharc!

(Borítókép: A trófea, amelyért mindenki küzd – Kristian Skeie UEFA/UEFA via Getty Images)

Rovatok