Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest tehetsége is meghívót kapott Marco Rossitól a magyar válogatottba

2022. november 10., csütörtök 14:17

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösségi felületein jelentette be, hogy a sérüléssel bajlódó Vécsei Bálint helyére az Újpest tehetségét, Csongvai Áront hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány.

Újoncot avathat a magyar labdarúgó-válogatott a novemberi felkészülési mérkőzéseken, mivel meghívót kapott a nemzeti csapatba az Újpest 22 esztendős játékosa, Csongvai Áron. A lila-fehérek középpályása a sérült Vécsei Bálint helyét veszi át a magyar válogatottban. 

Csongvai már korábban is magára ölthette a címeres mezt, az U21-es válogatottban már nyolc alkalommal pályára lépett, de az A válogatottban még nem kapott lehetőséget. Az idei szezonban az Újpest egyik meghatározó játékosa 15 élvonalbeli mérkőzésen egyelőre egy gólt és egy gólpasszt számlál. Piaci értékét a Transfermarkt négyszázezer euróra becsüli. 

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata november 17-én Luxemburg ellen lép pályára idegenben, míg 20-án Görögországot fogadja a Puskás Arénában, ami egyben Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése lesz. 

(Borítókép: Csongvai Áron 2022. április 24-én. Fotó: Szirtesi László / Getty Images)

Rovatok