Index Vakbarát Hírportál

Csupán gazdasági okokból mellőzik Szalai Ádámot Baselben?

2022. november 11., péntek 15:17

Kádár Zoltán, a Young Boys labdarúgócsapatának másodedzője szerint a Basel új vezetőinek nem lett volna szabad úgy bánni Szalai Ádámmal, ahogy tették – számolt be a Magyar Távirati Iroda a tréner tévéinterjújára hivatkozva. A Svájcban dolgozó magyar szakember szerint a klub új tulajdonosainak üzletpolitikája az egyetlen oka annak, hogy a 86-szoros válogatott támadó partvonalon túlra került csapatánál.

Az MTI felidézte: a 34 éves csatár nem látogathatja a svájci gárda edzéseit, sajtóértesülések szerint hamarosan távozik a Baseltől.

Kádár Zoltán a Nemzeti Sporthíradónak pénteken rávilágított a tényre: a közelmúltban egy testvérpár vette át a klub (gazdasági) irányítását, ők pedig fiatal játékosokat vásároltak, kölcsönöztek, akiket később jó pénzért el tudnak adni sikeres szereplés esetén.


„Szalai Ádám olyan korban van, hogy nem tudnak pénzt keresni vele, ez az oka, hogy nem játszik” – nyilatkozott a szakember. Kiemelte: „egy ilyen legendával így bánni keserű szájízt hagy maga után”. Hozzátette, a klubnál is beszéltek róla, hogy nem szabad így eljárni játékosokkal, emberekkel szemben.

A Young Boys jelenleg hét pont előnnyel vezeti a svájci bajnokságot, a klubnál egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím megszerzése. Kádár Zoltánt kétéves szerződés köti az együtteshez, amelyet két alkalommal – a vezetőedző eltiltása és betegsége miatt – már ő irányított.

Szalai szerződése jövő nyárig szól

Szalai Ádám idén februárban a német Mainztól igazolt a Basel csapatához, szerződése 2023 nyaráig érvényes. A 34 éves támadó 24 tétmérkőzésen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott a hússzoros svájci bajnok színeiben, a jelenlegi szezonban azonban csak egy bajnoki mérkőzésen volt kezdő, míg a Svájci Kupában és az Európa-konferencialiga selejtezőjében egy-egy gólt szerzett.

Sajtóhírek szerint a magyar támadó akár jogi útra is terelné az ügyét. A svájci Blick értesülései szerint a Basel szakmai stábja és vezetősége nem tartja igazi csapatjátékosnak Szalai Ádámot, mivel a szeptemberi, Vilnius elleni idegenbeli győzelem után nem ment ki a vendégszurkolókhoz ünnepelni, a St. Gallen elleni bajnoki siker után pedig nagyon kedvetlennek tűnt.

Az az elvárásunk, hogy a Basel szüntesse meg ezt az elfogadhatatlan eljárást. Felfoghatatlan, hogy eltiltották az edzésektől, és csak egyedül készülhet. Szó sincs róla, hogy a pályafutása befejezésén törné a fejét. Semmi ilyenről nincs szó.

Szalai Ádám az olaszok elleni, 2–0-ra elveszített hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen szerepelt utoljára a magyar válogatottban. Utolsó előtti meccsén, a németek ellen az ő góljával nyert Marco Rossi csapata 1–0-ra Lipcsében. A nemzeti együttesben 86 mérkőzésen 26-szor volt eredményes.

(MTI / Index)

Rovatok