Index Vakbarát Hírportál

Bomba meglepetés: a Brentford idegenben győzte le a bajnok ManCityt!

2022. november 12., szombat 15:53

Hatalmas meglepetéssel indult az angol labdarúgó-bajnokság 16., világbajnokságot megelőző utolsó fordulója: a Brentford Ivan Toney duplájának köszönhetően idegenben győzte le 2–1-re a címvédő Manchester Cityt.

Sérülése után Erling Haaland és az eltiltását a hétközi Ligakupa-meccsen letöltő Joao Cancelo is visszatért a City kezdőjébe, ennek ellenére a mérkőzés elején Ederson bravúrjaira volt szüksége a hazaiaknak, hogy ne kerüljenek korán hátrányba.

A 16. percben ez mégis megtörtént, az angolok vb-keretéből kimaradó Toney közelről fejelt a kapuba.

A folytatásban átvette az irányítást a City, az egyenlítésért tett erőfeszítéseknek pedig az első félidő hosszabbításában lett meg az eredménye: egy szöglet után Phil Foden egalizált egy szépségdíjas kapáslövéssel.

A második játékrészben mezőnyfölényben játszottak a manchesteriek, támadói azonban gyenge napot fogtak ki, és a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták. 

Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a tízperces hosszabbításban, két minutummal a hármas sípszó előtt egy villámgyors kontra végén Toney végül a vendégeknek szerezte meg a győzelmet!

Pep Guardiola együttese ezzel elvesztette hazai hibátlan mérlegét, míg a vendégek megtörték idegenbeli nyeretlenségüket. Ebben az évezredben harmadszor találkozott a két együttes, az elmúlt idényben mindkét Premier League-összecsapásukat a manchesteri alakulat nyerte. A Brentford legutóbb 1989 szeptemberében tudta legyőzni a Cityt.

(Borítókép: Ivan Toney. Fotó: Nigel French / PA Images / Getty Images)

Rovatok