Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool simán, a Tottenham őrült meccsen nyert

2022. november 12., szombat 18:56

A Premier League 16. fordulójában a Liverpool 3–1-re verte az Anfielden a Southamptont, a Tottenham pedig háromszor állt fel hátrányból és hét gólos meccsen verte a Leeds Unitedet.

Jürgen Klopp csapata a duplázó Darwin Núnez vezérletével fektette két vállra a Sotont, a Vörösöknél pedig ketten is nagy mérföldkövet értek el: James Millner csereként beállva 600. alkalommal lépett pályára az angol élvonalban. A középpályás a negyedik, aki elérte ezt a határszámot Gareth Barry (653), Ryan Giggs (632) és Frank Lampard (608) után.

Andrew Robertson két gólpasszt osztott ki a mai mérkőzésen, ezzel már 53-nál tart a ligában, amely a PL történetében a legtöbb egy hátvédtől, Leighton Bainesszel holtversenyben.

A Tottenham hazai pályán háromszor került hátrányba a Leeds ellen, de minden alkalommal egyenlített, sőt, Rodrigo Bentancur a 83. percben a győzelmet is megszerezte csapatának. A Bournemouth ötmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le, miután házigazdaként 3–0-ra győzte le az Evertont.

A Chelsea 1–0-ra kikapott Newcastle-ben, a fővárosiak öt meccse nyeretlenek a Premier League-ben és sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el. A Newcastle egymást követő ötödik bajnokiján gazdagodott három ponttal, veretlenségi szériája pedig tízmeccsesre nyúlik.

Martin Ödegaard duplájával az éllovas Arsenal kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó Wolverhampton Wanderers vendégeként, így öt pontra növelték előnyüket a táblázaton a szombat kora délután a Brentfordtól meglepő vereséget szenvedő ManCity előtt. A londoniak immáron nyolc kör óta veretlenek a Premier League-ben, a hazaiak viszont sorozatban ötödik bajnoki összecsapásukon maradtak nyeretlenek.

 

Rovatok