Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám nyert a bíróságon, újra edzhet a Basel csapatában

2022. november 12., szombat 20:11

A bázeli polgári bíróság döntése értelmében Szalai Ádám hétfőtől ismét látogathatja az FC Basel labdarúgócsapatának edzéseit.

Szalai Ádám a közösségi oldalán tette közzé, hogy megoldódott a jogi útra terelt ügye, döntésével neki kedvezett a bíróság.

„Örülök, hogy november 14-én, hétfőtől újra csatlakozhatok az FC Basel első csapatának edzéséhez. Sajnos a bíróságon kellett megküzdenem ezért a jogért, mert az FCB ellenezte.

November 10-én, csütörtökön a bázeli polgári bíróság elővigyázatossági intézkedés keretében kötelezte az FC Baselt, hogy újra részt vehessek az első csapat gyakorlásain. Nagyon örülök ennek a döntésnek.

Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Dr. Lucien W. Valloni ügyvédnek és a Svájci Labdarúgó Szövetségnek az értékes támogatásért ebben a nehéz helyzetben”

– tette hozzá Szalai.

Szalai Ádám idén februárban a német Mainztól igazolt a Basel csapatához, szerződése 2023 nyaráig érvényes. A 34 éves támadó 24 tétmérkőzésen hat gólt szerzett, és egy gólpasszt adott a hússzoros svájci bajnok színeiben, a jelenlegi szezonban azonban csak egy bajnoki mérkőzésen volt kezdő, míg a Svájci Kupában és az Európa-konferencialiga selejtezőjében egy-egy gólt szerzett. Október közepén tiltották meg, hogy látogassa a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes együttes edzéseit, azóta az erőnléti edző segítségével egyéni tréningeken vett részt.

Szalai az olaszok elleni, 2–0-ra elveszített hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen szerepelt utoljára a magyar válogatottban. Utolsó előtti meccsén a németek ellen az ő góljával nyert Marco Rossi csapata 1–0-ra Lipcsében. A nemzeti együttesben 86 mérkőzésen 26-szor volt eredményes.

(Borítókép: Szalai Ádám 2022. májusban. Fotó: RvS.Media / Basile Barbey / Getty Images)

 

Rovatok