Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo hadüzenete ledöbbentette a csapattársakat, sejthető, mi következik most

2022. november 14., hétfő 09:59

A klubvezetést és a menedzser Erik ten Hagot egyaránt ekéző interjúja az utolsó cseppet jelentheti abban a bizonyos pohárban: a brit sajtó szerint megpecsételődött Cristiano Ronaldo sorsa az Old Traffordon. A 37 esztendős portugál klasszis rendkívül nagy frusztrációról árulkodó interjút adott a hétvégén, miután saját kérésére nem került be a Fulham elleni bajnoki meccskeretébe. Az ügy fonákja, hogy miközben árulásról beszélt a tévében, épp csapattársai és edzői élik meg árulásként a viselkedését. Januárban alighanem meg is köszönik eddigi szolgálatait.

Amint arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo a hétvégén megjelent exkluzív interjúban fakadt ki a Manchester Unitednél az elmúlt hónapokban megéltek miatt. Az ötszörös aranylabdás veterán a többi között úgy fogalmazott, „elárulták” a klubnál, a menedzser Erik ten Hagot pedig nem tiszteli, „mert ő sem tisztel engem”.

Ten Hag elődjét, a német labdarúgás egyik legnagyobb gondolkodójaként – igaz, elsősorban elméleti munkássága, valamint klubvezetőként az RB Leipzignél elért sikerei miatt – jegyzett Ralf Rangnickról pedig egyszerűen csak annyit mondott, nem érti, „Hogy lesz valakiből a Manchester United főnöke, ha nem is irányított előtte futballcsapatot?”. (Csak a tények kedvéért: csak a német élvonalban 294 bajnokin irányított vezetőedzőként, a Stuttgart, a Hannover, a Hoffenheim, a Schalke és a Leipzig kispadján ülve – a szerk. megjegyzése.)

Hétfő reggel a Sky Sport riportere arról írt, az interjú ténye sokkolta a csapattársakat, az öltözőnek ugyanis semmi információja nem volt arról, mire készül Ronaldo. Kaveh Solhekol megjegyezte: CR a saját kérésére maradt ki a Fulham elleni hétvégi meccskeretből, miután csütörtökön közölték vele, számítanának rá a világbajnoki szünetet megelőző utolsó meccsen. 

„Sem a menedzser, sem a játékosok nem értik, miért mondta azt, amit. Rendkívül csalódottak, és úgy érzik, Ronaldo tiszteletlenül bánt a klubbal, a menedzserrel és a csapattársaival egyaránt” – írta a Sky újságírója.

A klubvezetés állítólag fontolgatja, miként lehetne szankcionálni a portugál támadó kirohanását, de egyelőre nem született döntés a kérdésben. Az időzítésből – ugyan a vb után karácsonykor még visszatér a Premier League –, mindenesetre elég egyértelműen lehet következtetni az ügy folytatására: a hadüzenettel felérő, a klubvezetést és a menedzsert egyaránt ekéző nyilatkozat után CR-nek aligha van maradása az Old Traffordon. 

Sajtóhírek szerint a játékosban hónapok óta csak nőtt a frusztráció, bár szemtől szemben ezt nem mondta ki edzőjének, nem volt hajlandó elfogadni (beletörődni?) Ten Hag nyílt ajánlatát, mely szerint a jövőben ugyan többnyire csak a kispadról beszállva, de még mindig hasznos tagja lehet a United keretének. Arról, hogy milyen taktikai megfontolásból érezheti úgy a holland szakvezető, hogy Cristiano Ronaldo nem elég hasznos tagja a csapatnak, itt írtunk!

Ronaldo az ősszel tizennégy bajnokiból mindössze tízen lépett pályára, alig több mint 520 percet töltött játékban, és csak egy gólt lőtt. Statisztikáin valamennyit kozmetikáz, ha a nemzetközi kupaszereplést, az Európa-liga-csoportmeccseket is számoljuk, az El-ben hatból hatszor volt kezdő, és két góllal és két gólpasszal segítette a csoportból második helyen továbbjutó csapatát.  

Emlékezetes, a Tottenham elleni bajnokin konkrétan megtagadta, hogy Ten Hag becserélje őt, majd még meccs közben elhagyta a stadiont, amiért aztán meg is büntették őt: a Chelsea elleni rangadóra nem utazhatott el a kerettel, helyette pedig az ifikkel kellett volna tréningeznie. Aztán sajtóhírek szerint a büntetés egy részét szintén sikerült figyelmen kívül hagynia, pont a fiatalokról szólót…

Már augusztus végén olyan hírek érkeztek Manchesterből, hogy a klub fontolgatja Ronaldo szerződésének felbontását, és így segítve ingyenes klubváltását. Abból az elmúlt hetekben nem lett semmi, januárban jó eséllyel lesz.

A csatár a Piers Morgannek adott interjúban leszögezte, jelenleg kizárólag a portugál válogatottra koncentrál, és hogy megnyerjék a katari labdarúgó-világbajnokságot. Hangsúlyozta, számára egész pályafutása során szurkolói voltak a legfontosabbak, így miattuk adta ezt az interjút. A teljes beszélgetés két részletben, szerda és csütörtök este jelenik meg. 

Nem lesz egyébként könnyű dolga a Ronaldo vezette portugál válogatottnak a világbajnokságon, mivel már a csoportkörben összecsapnak Uruguay, Dél-Korea és Ghána legjobbjaival. 

(Borítókép: Visionhaus/Getty Images)

Rovatok