Index Vakbarát Hírportál

Sallai kezd a görögök ellen, Rossi Dzsudzsákot dicsérte

2022. november 19., szombat 18:22

Marco Rossi szövetségi kapitány olyan játékrendszert is kipróbál vasárnap a görögök elleni barátságos mérkőzésen, amelyben hamis kilencesként Sallai Roland kezd majd a magyar labdarúgó-válogatottban.

„Sallai Roland kezd majd hamis kilencesként, menet közben pedig majd Ádám Martint is megnézzük ebben a szerepben. Ez a tervünk, aztán meglátjuk, hogy mást is kipróbálunk-e még” – mondta a szombati sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki tavaly az 1–1-re végződött angliai vb-selejtezőn már játszatta a nemzeti együttest ebben a játékrendszerben, akkor Sallai játszott legelöl.

Rossi azt is elárulta, hogy a válogatottól búcsúzó Dzsudzsák Balázs támadóként kap szerepet, nem visszavontan, ahogy jelenleg a klubjában játszik. 

Hozzátette, tapasztalt és kiváló minőségű játékosról van szó, aki még most is legjobbját tudja nyújtani, ezért segítségére lesz a nemzeti együttesnek.

„Szembe kell nézni a hibáinkkal, hogy azokat ne kövessük el újra. Luxemburgban az első bekapott gólnál jelentős hiba történt, ezeket kell redukálni" – utalt arra Rossi, hogy csütörtökön miért nem sikerült nyerni.

A vasárnap kezdődő világbajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, a legjobban az zavarja, hogy Magyarország nem jutott ki, jobban fájlalja, mint az Európa-bajnok Olaszország távolmaradását. Ezt azzal indokolta, hogy elsősorban az albánoktól elszenvedett két vereség a sikertelen selejtező oka, ami számára olyan seb, ami még nem gyógyult be.

„Az a legfontosabb, hogy szépen zárjuk ezt az esztendőt. Nem szabad elrontani az összképet az idei utolsó meccsen, ezért csak az lebeg szemünk előtt, hogy nyerjünk” –jelentette ki Dibusz Dénes, aki elárulta, több csapattársa megköszönte, hogy Luxemburgban ziccert hárított a hajrában, amivel legalább a vereséget sikerült elkerülni csütörtökön. „Akárki véd, az a dolga, hogy megadja a csapatnak a megfelelő stabilitást”.

Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsével kapcsolatban megjegyezte, a debreceni futballista köszöntése ad egy kis különlegességet a találkozónak. Szerinte a csapattól a legnagyobb ajándék az lenne, ha sikerülne nyerni a görögök ellen.

A magyar–görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor az olasz Daniele Chiffi sípjelére kezdődik a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák nemcsak elbúcsúzik a nemzeti együttestől, hanem – Király Gábort megelőzve – 109. fellépésével egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs a 2022. november 19-i edzésen. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok