Index Vakbarát Hírportál

Utolsó útjára kísérték Szinisa Mihajlovicsot

2022. december 19., hétfő 17:18

Pénteken, életének 53. évében meghalt Szinisa Mihajlovics, akitől hétfőn Rómában ezrek vettek végső búcsút.

A gyászszertartásra a római Santa Maria degli Angeli e dei Martiri-bazilikában került sor, a megemlékezésen közel háromezer szurkoló, futballklubok képviselői és számos aktív játékos volt jelen. A megemlékezésen részt vett Olaszország miniszterelnöke, Giorgia Meloni is, valamint Andrea Abodi sportminiszter, Roberto Gualtieri, Róma polgármestere, Giovanni Malago, az Olasz Nemzeti Olimpiai Bizottság elnöke és Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség első embere.

„Szinisa sohasem futamodott meg, bátran nézett szembe a nehézségekkel – mondta Matteo Maria Zuppi bíboros. – Kőkemény ember volt, ugyanakkor kedves és gyengéd. A szavai a tények voltak, és mindig lenyűgözött a spontaneitása és a hitelessége" – folytatta az olasz püspöki konferencia elnöke, aki felidézte azt a történetet, amelyet Mihajlovics mesélt neki.

2008-ban elment Medjugorjébe, és azt mondta nekem, hogy sírni kezdett, mint egy gyerek. Azt mondta, azon a napon férfiasabbnak érezte magát, mint bármikor életében. Szinisa mindent a családjának és kedvenc csapatainak szentelt, bátran nézett szembe a betegségével, és azt hiszem, mindannyiunknak bátorságot adott azzal, hogy megosztotta a gyengeségeit, a sebezhetetlenségből a sebezhetővé válás útját. 

A szertartást követően Mihajlovics koporsóját volt csapattársai és jó barátai, Roberto Mancini, Attilio Lombardo, Dejan Sztankovics, Vincenzo Cantatore, Lorenzo De Silvestri és Marko Arnautovic vitte és kísérte a halottaskocsihoz. Közben a gyászoló tömeg óriási tapssal emlékezett Mihajlovicsra.

(Borítókép: Szinisa Mihajlovics temetése 2022. december 19-én Olaszországban.  Fotó: Antonio Masiello / Getty Images)

Rovatok