Index Vakbarát Hírportál

Fantasztikus felvétel került elő, Maradona és Pelé fejelget a stúdióban

2022. december 26., hétfő 15:16 | aznap frissítve

Miközben a hírügynökségek szerint tovább rosszabbodott a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban rákkal kezelt Pelé állapota, a spanyol As című lap tizenhét évvel ezelőtt rögzített csodálatos felvételt jelentetett meg, amelyen a futballtörténelem két gigásza, Maradona és Pelé fejelget egy Buenos Aires-i stúdióban. Csak a miheztartás végett: a két zseni 45, illetve 65 éves volt, amikor a jelenetet felvették.

A kétezres évek derekán, konkrétan 2005-ben óriási népszerűségnek örvendett Argentínában a Canal Trece nevű tévécsatornán Diego Armando Maradona élő tévéműsora, a La Noche del 10, vagyis a Tízes éjszakája.

A műsor tizenhárom adást élt meg, és olyan világsztárok fordultak meg benne, mint Mike Tyson, Zinedine Zidane vagy Fidel Castro.

Az első adást 2005. augusztus 15-re időzítették, és annyira erős volt a nyitány, hogy Pelét hívták meg az élő műsorba. Maradona kedélyes beszélgetést folytatott a háromszoros világbajnok brazillal, aki a műsor idején már 65 éves volt, míg a nála pont két évtizeddel fiatalabb Diego 45. A két labdabűvész dedikálta a mezét egymásnak, kicserélték a trikókat, majd beszélgetni kezdtek. 

Egy idő után Maradona javasolta, hogy fejelgessenek, és jellemző a hatvanas évei derekán járó Pelé technikai felkészültségére, hogy teljesen magától értetődő módon visszakérdezett:

Így ülve, az asztalnál?

Meglehet, annak sem lett volna akadálya, Maradona azonban a jóval látványosabb megoldást, az állva fejelgetést proponálta. Felállt a két világbajnok, és elkezdték egymásnak fejelgetni a labdát. Az persze nem esett le, egyikük sem hibázta el, meglehet, még mindig fejelgetnének, ha Maradona nem unja meg, és nem fogja meg a labdát. Utána a futball két géniusza barátságosan összeölelkezett, szóba sem került, hogy melyikük volt a nagyobb játékos, valószínűleg ezt nem is lenne érdemes és lehetséges eldönteni.

A felvétel soha nem volt aktuálisabb, mint most, amikor Pelé haldoklik, Maradona pedig már két éve nincs az élők sorában.

Rovatok