Index Vakbarát Hírportál

Karácsonykor is lecsaptak a szarkák, három ponttal távoztak Leicesterből

2022. december 26., hétfő 17:57

A Newcastle United komolyabb izgalmak nélkül 3–0-ra legyőzte a Leicester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójában. A Fulham ugyanilyen különbséggel nyert a Crystal Palace otthonában. Érdekesség, hogy a 16 órakor kezdődött mind a négy mérkőzés vendégsikerrel zárult a Boxing Dayen.

A Newcastle United nem lassít: a világbajnoki szünetet a Premier League harmadik helyén töltő együttes már a 3. percben megszerezte a vezetést a Leicester City ellen: Chris Wood büntetőjénél Danny Ward volt esélytelen a hárításra (0–1). Nem sokkal később ráadásul megduplázta előnyét a fekete-fehér mezes csapat, a már így is szenzációs idényt futó Miguel Almirón lőtt remek labdaátvétel után három védővel a nyakán a jobb alsóba (0–2). 

A folytatásban átadta a területet a múlt évben ilyentájt szaúdi kézbe kerülő Newcastle, ez pedig természetszerűen több Leicester-helyzettel járt együtt. Ezek közül az addigi legnagyobb a 23. percben jött el: a leshatárról kilépő Patson Dakáról estében pattant a kapu irányába a kivetődött Nick Pope-ról levágódó lövés, de a gólvonaltól egy méterre menteni tudott a visszazáró vendégvédő.

A taktikusan futballozó Newcastle a 32. percben Kieran Trippier szöglete után Joelinton találatával zárta rövidre a meccs érdemi részét (0–3).

A Newcastle legutóbb 2013-ban tudott Boxing Daykor nyerni, akkor a Stoke Cityt verte 5–1-re. Ha már ritkán jön össze, amikor mégis, hát jó nagy különbségű sikerrel lepi meg drukkereit karácsonykor a csapat. 

A szarkák három ponttal távoztak Leicesterből, és sorozatban a 11. bajnokijukon is veretlenek maradtak. Ilyen jó szériát a tabella élén álló Arsenal sem tudhat magáénak. 

A Brighton a Southampton otthonában szerezte meg a három pontot úgy, hogy a vendégek első gólját az az Adam Lallana fejelte, aki anno a S’otonnál lett profi, a klub iránt érzett tiszteletből pedig nem is ünnepelt találata után. Roberto De Zerbi csapata végül 3–1-re győzött, és pillanatnyilag a hatodik helyen áll a PL-ben. A Southampton visszacsúszott a 20., azaz utolsó pozícióba.

A Fulham Tyrick Mitchell kiállítása miatt a 34. perctől emberelőnyben futballozott a Crystal Palace otthonában – ekkor már egyébként 1–0-ra vezetett Bobby Reid góljával. A hajrában – ekkor már kettős emberelőnyben – a veterán amerikai védő, Tim Ream is beköszönt. Az i-re a pontot Alexandar Mitrovics tette fel, aki két gólpassza után a 81. percben maga is betalált (0–3). Ezzel az újonc magabiztosan nyert, és feljött a tabella 8. helyére. 

Az Everton és a Wolverhampton mérkőzése a 95. percben Rayan Ait Nouri góljával dőlt el – a vendégcsapat 2–1-re nyert, ezzel elmozdult az utolsó helyről. 

LABDARÚGÁS
PREMIER LEAGUE, 17. FORDULÓ
Crystal Palace–Fulham 0–3 (B. Reid 31., Ream 71., Mitrovics 81.)
Southampton–Brighton 1–3 (Ward-Prowse 73., ill. Lallana 14., Perraud 35. – öngól, March 56.)
Leicester City–Newcastle United 0–3 (Ch. Wood 3. – 11-esből, Almirón 7., Joelinton 32.)
Everton–Wolverhampton 1–2 (Mina 7., ill. Podence 22., Ait Nouri 95.)
Korábban
Brentford–Tottenham 2–2 (Janelt 15., Toney 54., ill. Kane 65., Höjbjerg 71.)

Később
18.30: Aston Villa–Liverpool 
21.00: Arsenal–West Ham 
Kedden
18.30: Chelsea–Bounemouth
21.00: Manchester United–Nottingham United
Szerdán
21.00: Leeds United–Manchester City

(Borítókép: Almirón gólja. Fotó: Marc Atkins / Getty Images)

Rovatok