Index Vakbarát Hírportál

Elkelt a vb egyik legnagyobb felfedezettje, angol topcsapatnál folytatja

2022. december 27., kedd 06:54

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpoolban folytatja pályafutását Cody Gakpo – adta hírül a játékos jelenlegi klubja, a PSV.

Gakpo a katari labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettje. A holland válogatott mindhárom csoportmeccsén betalált, a kérők már akkor sorban álltak a 23 éves labdarúgóért. 

A befutó végül a Liverpool lett, közölte hétfőn késő este hivatalos honlapján a PSV. A klub tájékoztatása szerint a holland és az angol együttes mindenben megállapodott egymással, a támadó hamarosan Angliába utazik, hogy aláírja a szerződését.

A felek nem hozták nyilvánosságra az átigazolás összegét, de Marcel Brands PSV-vezérigazgató elárulta, az eindhoveni gárdának ez rekordtranszfer. 

A 14-szeres válogatott labdarúgó az év elején hosszabbított a PSV-vel, így jelenlegi szerződése 2026 nyaráig érvényes. Egyes becslések szerint az átigazolási díj körülbelül 50 millió euró körüli összeg lehet. 

A PSV eddig Hirving Lozano játékjogát értékesítette a legdrágábban, a mexikói támadót 45 millió euróért adta el a Napolinak 2019 nyarán.

Gakpo a jelenlegi idényben 24 mérkőzésen 13 gólt szerzett, emellett kiosztott 17 asszisztot is. 

(Borítókép: Sebastian Frej/MB Media / Getty Images Hungary)

Rovatok