Index Vakbarát Hírportál

Erling Haaland olyan magasságokban jár, ahol még senki sem volt

2022. december 29., csütörtök 09:09

A Premier League 16. fordulójának szerdai mérkőzésén a Manchester City 3–1-re győzött a Leeds United ellen az Elland Roadon. Erling Braut Haaland, a City norvég fenoménja sérüléséből felépülve két gólt rúgott, és már 20 PL-gólnál jár. Senki sem érte el ilyen rövid idő alatt, 14 mérkőzésen, a 20 gólos álomhatárt a ligában.

Nem voltak bámulatos gólok, Haaland egyszerűen csak bepasszolta a labdát a kapuba, mindkétszer ajtó-ablak helyzetet csináltak neki a társak, konkrétan Jack Grealish. De a gól akkor is gól, és Haaland sztoikus nyugalommal fogadta ezeket, mert a mérkőzés előtt megfogadta, hogy nem fog látványosan ünnepelni a szülővárosában. Merthogy 2000. július 21-én Leedsben született, hiszen édesapja itt volt profi labdarúgó. 

Erling Haaland 2022. augusztus 7-én mutatkozott be a City csapatában, azonnal duplázott, és később sem lankadt, habár elég sokat volt sérült. A szerdai volt a 14. PL-meccse, és a 19., majd a 20. gólját szerezte, meccsenként 1,43 gól az átlaga.

A 14 meccsen szerzett 20 gól bődületes rekord, az eddigit Kevin Phillips tartotta, akinek 21 mérkőzésre volt szüksége a huszadik gólja eléréséhez.

Érdemes megnézni a névsort, hogy kiket előzött meg a hatalmas norvég. A győzelemnek köszönhetően öt ponttal leszakadva követi a City az éllovas Arsenalt a második helyen. 

(Borítókép: Erling Haaland 2022. október 2-án. Fotó: Michael Regan / Getty Images)

Rovatok