Index Vakbarát Hírportál

Mégsem marad el szilveszterkor a Lewandowski-show Barcelonában

2022. december 30., péntek 16:06

Mégiscsak pályára léphet szilveszterkor a városi rivális Espanyol ellen Robert Lewandowski, az FC Barcelona lengyel labdarúgója, miután ideiglenesen hatályon kívül helyezték a korábban kapott hárommeccses eltiltását.

Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott, 34 éves csatár az Osasuna elleni november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetést kapott mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát.

Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll.

Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

Később a szövetség illetékes testülete elutasította a katalán klub fellebbezését, most azonban a madridi választottbíróság ideiglenes jogvédelem keretében felfüggesztette a játékos eltiltását.

Lewandowskit ezt megelőzően legutóbb 2013. február 9-én, még a Borussia Dortmund színeiben állították ki.

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok