Index Vakbarát Hírportál

Nikolics Nemanja elmondta, miért távozott török másodosztályú csapatától

2022. december 30., péntek 18:02

Még szerdán vált hivatalossá, hogy a 43-szoros magyar válogatott labdarúgó, Nikolics Nemanja távozik török másodosztályú csapatától, miután a felek közös megegyezéssel bontották fel a szerződést.

A csatár még augusztusban igazolt a török másodosztályú Pendikspor csapatához azok után, hogy a Mol Fehérvár nem hosszabbította meg a szerződését. A 34 éves támadó stabilan a kezdőcsapat tagja volt még az idény elején török klubjában, azonban utána hirtelen megritkult pályára lépéseinek száma. 

Nikolics összesen nyolc bajnokin és egy kupamérkőzésen lépett pályára a Pendiksporban, végül december 28-án bontották fel közös megegyezéssel a magyar válogatott szerződését. A 34 éves támadó most a klub közösségi oldalán beszélt távozása részleteiről. 

Abban a reményben érkeztem, hogy sokkal többet tudok hozzátenni a játékhoz, de a lejátszott mérkőzéseken kevés időm volt, hogy hozzájáruljak a sikerhez, mégis igyekeztem száz százalékot nyújtani. Úgy gondolom, sportszerűségemmel és munkabírásommal mindenki számára példát mutatok, a pályán és azon kívül egyaránt. A szakmai stáb által megvalósított új rendszer és formáció nem illett az én játékstílusomhoz. Az, hogy nem voltam a csapattal a nyári táborban, és közvetlenül az idény kezdete előtt kerültem be, befolyásolta az új csapatba és városba való beilleszkedésemet

– fogalmazott Nikolics az nso.hu fordításában. 

A Pendikspor jelenleg a török második vonal hatodik helyén áll, Nikolics nyolc pályára lépése alkalmával egyetlen góllal vagy gólpasszal sem segítette csapatát. 

Rovatok