Index Vakbarát Hírportál

Megműtötték a Manchester City sztárját, kérdéses a vb-részvétele

2022. október 6., csütörtök 15:25

Sikeres volt Kyle Walker, a Manchester City hátvédjének lágyékműtétje, de részvétele a novemberben kezdődő katari világbajnokságon még mindig erősen kérdéses.

Az angol válogatott játékosa még a múlt vasárnapi, Manchester United elleni városi derbi első félidejében sérült meg, és volt kénytelen elhagyni a pályát. Később kiderült, újonnan kiújult sérülése annyira súlyos, hogy immár elkerülhetetlen a műtét. Az operáció rendben zajlott, Walker pedig elkezdte a rehabilitációt. 

Labdarúgóként el kell fogadnunk, hogy a sérülések szerves részét képezik a játéknak, amit mindannyian szeretünk. A keddi műtétem sikeres volt, és most már teljes erőmmel a rehabilitációmra fókuszálhatok. Távollétem alatt is mindennap támogatni fogom a csapattársaimat, ahogy csak tudom

– írta kórházi ágyából bejelentkezve Walker. 

Egyelőre még nincs pontos dátum kitűzve Walker visszatérésére, de az orvosok bíznak benne, hogy részt tud venni a másfél hónap múlva rajtoló katari világbajnokságon. Orvosai szerint erre minden esély megvan, mivel a játékos korábbi sérüléseiből is hamar felépült. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok