Index Vakbarát Hírportál

A címvédő kulcsjátékosa lemarad a labdarúgó-világbajnokságról

2022. október 14., péntek 19:03

Lemarad az alig több mint egy hónap múlva kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságról N'Golo Kanté, a francia válogatott kulcsjátékosa, mivel combsérüléssel bajlódik – írja a francia sportnapilap, a L'Équipe.

Pénteken Graham Potter, a Chelsea vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót, amelyen elárulta: N'Golo Kanté combsérülése „nem túl jó hír”, és várhatóan hosszabb ideig nem lesz bevethető. A 31 éves középpályás még augusztus közepén, a Tottenham elleni Premier League-mérkőzésen sérült meg, azóta nem lépett pályára. Az edzéseket már újra elkezdte, de az egyik gyakorláson ismét megsérült. 

Potter elárulta: a hétvégén vizsgálja meg egy specialista, és utána tudnak részletekkel szolgálni arról, hogy várhatóan mikor térhet vissza a pályára a francia válogatott középpályás. 

A francia L'Équipe sportnapilap úgy értesült: Kanté felépülése legalább három hónapot vehet igénybe, így a katari világbajnokságról biztosan lemarad. Ez érzékeny veszteség a címvédő francia válogatottnak.

Franciaország a D csoportba került a világbajnokságon, Ausztráliával, Dániával és Tunéziával együtt. A torna november 20-án veszi kezdetét, a döntőt december 18-án rendezik. 

(Borítókép: N'Golo Kanté és Didier Deschamps a Svájc elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőt követően. Fotó: UEFA / Getty Images)

Rovatok