Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea sztárja is lemaradhat a katari világbajnokságról

2022. október 14., péntek 13:47

Egyre nagyobb veszélyben van N’Golo Kanté világbajnoki részvétele – írja a goal.com. A Chelsea francia középpályása még az angol élvonalbeli fociidény második fordulójában sérült meg, rehabilitációja pedig a vártnál jóval lassabban halad.

A lap felidézi, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány korábban jelezte: november 9-én hirdeti ki a világbajnokságra készülő bő keretet, és ebbe a csapatba nem fog olyan játékosokat meghívni, akiknek megfelelő fizikai állapotával szemben a legkisebb kétség is felvetődik. Azaz Kanténak legkésőbb november elejére bevethető formában kell lennie, különben esélye sincs arra, hogy elutazzon a nemzeti csapattal Katarba. 

A gond az, hogy a Chelsea-nél korábban úgy számoltak, hogy mostanra felépül a Premier League második fordulójában összeszedett combizomsérüléséből, jó darabig pedig az sem tűnt kizárhatónak, hogy már a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban, az AC Milan ellen pályára léphet. Csakhogy ez nem történt meg, sőt sajtóhírek szerint Graham Potter, a londoni klub vezetőedzője még hetekig nem számíthat rá. A Chelsea hétvégén az Aston Villa otthonába látogat a bajnokságban, majd jön a Brentford elleni idegenbeli mérkőzés, október 22-én pedig a Manchester United elleni presztízscsata. 

A goal.com szerint még az sem biztos, hogy Kanté az MU ellen ott lehet majd a meccskeretben, jelenleg inkább azzal számolnak Londonban, hogy az október 25-i, FC Salzburg elleni BL-találkozón, esetleg a Potter szempontjából kicsit sem mellékes, 29-i Brighton elleni bajnokin térhet vissza. (Utóbbi klub volt az angol menedzser előző együttese.)

Mindez annyit jelentene, hogy a Deschamps által megjelölt határidő előtt maximum két-három meccse lesz játékba lendülni a 31 éves középpályásnak, ami finoman szólva is necces lehet. 

A franciák annyiból is aggódhatnak Kanté elhúzódó felépülése miatt, hogy a középpálya másik kulcsembere, Paul Pogba szintén maródi, amióta nyáron visszatért a Juventushoz, egyetlen tétmeccsen sem tudott pályára lépni. 

Rovatok