Index Vakbarát Hírportál

Lemarad a katari világbajnokságról a Juventus sztárja

2022. október 31., hétfő 17:58

Még szeptember elején műtötték meg Paul Pogba, a Juventus világbajnok francia labdarúgójának térdét, akinek további rehabilitációra van szüksége, így biztosan nem vesz részt a katari világbajnokságon.

A szeptemberi eleji térdműtéte után további rehabilitációra van szüksége Paul Pogbának, a Juventus világbajnok francia válogatott középpályásának, aki így kihagyja a november 20-án rajtoló katari labdarúgó-világbajnokságot – írja a Le Monde a futballista ügynökének bejelentése alapján.

Rafaela Pimenta az AFP hírügynökséghez eljuttatott közleményében ismertette a döntést, amit fájdalmasnak értékelt. A menedzser a kommünikében egyúttal azt is leszögezte: Pogba továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen a pályára.

A 29 éves Paul Pogba április óta egyetlen hivatalos mérkőzésen sem játszott. A nyáron klubot váltott, amikor az angol élvonalbeli Manchester Unitedtől visszatért régi-új  csapatához, a Juventushoz.

A játékos sérülése óta már megkezdte az edzéseket az olasz csapatnál, azonban a torinói együttes vezetőedzője, Massimiliano Allegri is kijelentette: nem valószínű, hogy Pogba a világbajnokság miatt elrendelt szünet előtt ismét játsszon.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot november 20. és december 18. között rendezik Katarban, amelyet az Index is figyelemmel kísér majd. A címvédő francia válogatott a D csoportban szerepel a tornán, ahol Ausztrália, Dánia és Tunézia lesz Didier Deschamps csapatának ellenfele.

(Borítókép: Paul Pogba 2022. október 18-án. Fotó: Daniele Badolato – Juventus FC / Juventus FC via Getty Images)

Rovatok