Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid meglepő helyről, óriási pénzért igazolhat

2022. november 4., péntek 17:57

Meglepő hírrel szolgáltak a brit lapok pénteken: több helyi újság is úgy értesült, hogy a Real Madrid a Brighton középpályását, Moisés Caicedót szemelte ki.

A királyi gárdánál az idény végén lejár Luka Modric szerződése, az együttes pedig a hírek szerint már a 37 éves horvát varázsló nélkül tervezi a jövőjét.

Pótlására hozzá hasonlóan egy Premier League-ben játszó középpályást szemelhettek ki, a Brighton 21 éves játékosa válthatja a korábbi Tottenham-klasszist.

Az ecuadori belső középpályás 2021 februárjában a helyi Independientétől érkezett alig 5 millió euróért cserébe, majd a belga Beerschotnál szerepelt egy fél évig kölcsönben, mielőtt az év elején visszatért az angol együtteshez.

Ott aztán áprilisban beverekedte magát a kezdőcsapatba, ahonnan gyakorlatilag kirobbanthatatlannak számít, az azóta lejátszott 22 PL-mérkőzésből 20-szor kezdett, és mindig legalább 73 percet játszott.

Caicedo értékét a transfermarkt.de 38 millió euróra teszi, ám a királyi klub ennek több mint a dupláját is kicsengetheti érte – a brit lapok 68 millió fontról, vagyis mintegy 77 millió euróról írnak lehetséges átigazolási összegként.

A szűrő alapembere a világbajnokságra készülő ecuadori válogatottnak, eddig 25 alkalommal lépett pályára a címeres mezben.

(Borítókép: Caicedo a legnagyobb sztárok életét is megnehezíti – Justin Setterfield/2022 Getty Images)

Rovatok