Index Vakbarát Hírportál

2017 óta nem volt válogatott, Katarban újra pályára léphet a 2014-es vb hőse

2022. november 10., csütörtök 12:57

Csütörtökön délben Hansi Flick szövetségi kapitány kihirdette 26 fős utazó keretét a katari labdarúgó-világbajnokságra. A német válogatottba bekerült többek között az a Mario Götze, aki 2017 óta nem húzhatta fel a címeres mezt.

Bebizonyosodott, amit délelőtt még csak pletykált a sportsajtó: Marco Reus a katari világeseményről is lemarad súlyos bokasérülése miatt, amelyet még szeptember közepén szenvedett el, de nem épült fel belőle időben. 

A 33 éves középpályás sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2014-es vb-t, melyet a német válogatott megnyert, valamint a 2016-os Eb-t, majd szerepelt a 2018-as világbajnokságon, de akkor a németek már a csoportkörben búcsúztak, legutóbb pedig – saját döntése alapján – lemaradt a részben magyarországi rendezésű Eb-ről.

Bekerült viszont a keretbe Mario Götze, aki még 2014-ben szerzett győztes gólt a világbajnoki fináléban Argentína ellen. Szintén utazhat a német válogatottal a 17 éves Youssoufa Moukoko, míg a 20 esztendős Karim Adeyemi is meghívást kapott Hansi Flick szövetségi kapitánytól. 

Nem kizárólag Reus az egyetlen fontos hiányzója a németeknek, mivel november elején Timo Werner ínszalagszakadást szenvedett, ezért az RB Leipzig támadója sem utazhat Katarba.  A németek nem kerültek könnyű csoportba a világbajnokságon, mivel Costa Rica és Japán mellett a spanyol válogatottal is össze kell csapniuk már a csoportkörben.

A 26 fős német keret: 

 (Borítókép: Getty Images)

 

Rovatok