Index Vakbarát Hírportál

A volt manchesterit az sem tartja vissza a vb-részvételtől, hogy sérült

2022. november 11., péntek 09:59

A három hónapja sérült Ronald Araújo és az október vége óta maródi Edinson Cavani is bekerült az uruguayi labdarúgó-válogatott világbajnoki keretébe – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Araújo kapcsán érdemes megjegyezni, az FC Barcelona védője még szeptemberben dőlt ki a sorból combsérülés miatt, meg is műtötték, azóta nem lépett pályára, a szakvezetés azonban bízik benne, hogy a tornán bevethető lesz.

Mint említettük, ugyancsak ott van az együttesben a veterán Edinson Cavani. A 35 éves támadó – aki nyáron a Manchester Unitedtól érkezett Spanyolországba – a Valenciában hét bajnokin négy gólt szerzett, azonban egy bokasérülés miatt két hete nem játszott.


Az uruguayiak a Koreai Köztársaság, Ghána és Portugália csapatával találkoznak a csoportkörben a jövő vasárnap kezdődő katari világbajnokságon.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, 2022 (KATAR)
AZ URUGUAYI KERET
Kapusok:  Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente)
Védők:  José María Giménez (Atlético Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lisboa), Diego Godín (Velez Sarsfield), Martín Cáceres (LA Galaxy), Ronald Araújo (FC Barcelona), Guillermo Varela (Flamengo), José Luis Rodríguez (Nacional), Mathías Olivera (Napoli), Matías Vina (AS Roma)
Középpályások:   Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting Lisboa), Matías Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham Hotspur), Federico Valverde (Real Madrid), Facundo Pellistri (Manchester United), Nicolas De La Cruz (River Plate)
Támadók:  Agustin Canobbio (Athletico Paranaense), Facundo Torres (Orlando City), Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), Maxi Gómez (Trabzonspor), Luis Suárez (Nacional), Edinson Cavani (Valencia), Darwin Núnez (Liverpool)

(MTI)

Rovatok