Index Vakbarát Hírportál

Ezen a foci-vb-n is lesz egy Xavi, csak épp a hollandoknál

2022. november 11., péntek 15:07

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Barcelona sérült támadóját, Memphis Depayt és az újonc tinédzsert, Xavi Simonst is beválogatta a 26 fős világbajnoki keretébe – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Depay szeptember 22-e óta nem lépett pályára – a lengyelek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen sérült meg –, klubjában, a Barcelonában összesen kevesebb mint két és fél órát játszott a mostani szezonban. A szakember ugyanakkor azt mondta: mindenképpen magával akarja vinni Katarba, ha van esély arra, hogy a torna valamelyik szakaszában szerepeltetheti.

A 19 éves Xavi Simons idén nyáron igazolt a Paris Saint-Germaintől a PSV Eindhovenhez, amelyben 13 bajnokin nyolc gólt szerzett. Érdekesség, hogy a támadó középpályás anno hosszú időn át pallérozódott a Barcelona akadémiáján, így nem csak neve és posztja hasonlít a spanyolok korábbi kiválóságáéra, Xavi Hernándezére, hanem részben az életútja is. 

Louis van Gaal meglepetésre kihagyta a keretből a 33 éves rutinos kapust, Jasper Cillessent, aki nyáron éppen azért igazolt vissza volt csapatához, a NEC Nijmegenhez a Valenciától, hogy visszatérhessen a válogatottba.

A hollandok Szenegállal, Ecuadorral és Katarral találkoznak a vb-n csoportjukban.

LABDARÚGÁS, KATAR 2022
A HOLLAND VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax Amsterdam)
Védők: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurrien Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)
Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV Eindhoven), Kenneth Taylor (Ajax)
Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Noah Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Besiktas)

(MTI)

Rovatok