Index Vakbarát Hírportál

Legfeljebb négy korsó sört lehet venni a labdarúgó-világbajnokságon

2022. november 16., szerda 11:53

Hiába az ígéret, nem adják olcsóbban az alkoholt a katari világbajnokságon, sőt a mennyiséget is korlátozzák.

A korábbi ígéreteikkel ellentétben – vagyis hogy alacsonyan tartják az árakat – most mégis úgy tűnik, hogy a rajongóknak 12 fontot, azaz 5500 forintot kell kifizetniük egy korsó sörért a katari focivébén – írja a The Guardian

A szurkolók fejenként csak négy sört kérhetnek ki egyszerre, mert a szervezők attól tartanak, hogy egyesek túlzásba eshetnek az alkoholfogyasztással. A konzervatív beállítottságú muszlim Katar meglehetősen korlátozza az alkoholhoz való hozzáférést, ezért igen borsos árat kérnek el azon a néhány helyen, ahol alkoholhoz lehet jutni – országos viszonylatban a 12 font egyáltalán nem sok. 

Nasser al-Khater, a 2022-es világbajnokság vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy a szurkolói zónákban és a stadionokban kevesebbet fognak kérni a sörért, ezért a szurkolók arra számítottak, hogy 7-8 font lesz egy korsó ára. 

Egy korsó félliteres Budweiser sör nagyjából 12 fontba, az alkoholmentes változat pedig 7 fontba kerül majd a stadionokban. A szurkolóknak emellett azt is igazolniuk kell, hogy elmúltak 21 évesek. 

Rovatok