Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo: A fiatal futballisták nem éhesek a sikerre

2022. november 17., csütörtök 09:35

Szerda este tették közzé Piers Morgan Cristiano Ronaldóval készített exkluzív interjújának első részét. A beszélgetésben a portugál világklasszis a fiatalabb labdarúgók mentalitását kritizálta, és elmondta, 2021 nyarán rendkívül közel állt ahhoz, hogy a Manchester City játékosa legyen.

Már a múlt hétvégén nagy port kavart, mikor nyilvánosságra hoztak részleteket a Cristiano Ronaldóval készült interjúból, amiben többek között az is elhangzott, hogy a portugál világsztár úgy érzi, elárulták a klubnál. Ennek a beszélgetésnek az első 45 percét tették közzé teljes egészében szerda este, amiben Ronaldo megdöbbentő őszinteséggel vallott családi tragédiájáról, és arról, mit gondol fiatalabb csapattársairól. 

Az ötszörös aranylabdás labdarúgó arra is kitért, hogyan zajlott visszatérése 2021 nyarán az Old Traffordra. 

Őszintén szólva nagyon közel álltam ahhoz, hogy a Manchester City játékosa legyek. Meg is lepődtem, hogy milyen nagy erőfeszítéseket tettek a leigazolásomért. Attól viszont nem tudtam eltekinteni, hogy a történelmem a Manchester Unitedhez kötődik. A szívem abban a pillanatban nagyon erős szerepet játszott, na meg persze Sir Alex Ferguson személye is, aki felhívott és azt mondta: lehetetlen, hogy a Cityhez igazolj. Erre csak annyit feleltem: rendben, főnök. És aláírtam a Unitedhez

– emlékezett vissza Ronaldo. 

Elmondta véleményét a fiatalabb generáció futballistáiról is. Álláspontja szerint a fiatal labdarúgók már egy teljesen más korszakban élnek, sokkal könnyebben kapnak meg dolgokat, és emiatt hiányzik belőlük az éhség a sikerre. Azonban azt is elmondta, hogy vannak kivételek a csapatban, mint például Diogo Dalot vagy Lisandro Martínez, akiknek megfelelő a mentalitásuk. 

Kitért arra is, hogy amikor ő volt 18, 19, 20 éves játékos, mindig felnézett az akkori sztárokra, mint például Ruud Van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Roy Keane vagy Ryan Giggs, akiktől nap mint nap tanult, követte őket. Ennek köszönhetően lett sikeres labdarúgó, és játszhat a legmagasabb szinten már több mint két évtizede. 

Ronaldo mesélt családi tragédiájáról is, mikor elveszítették újszülött kisfiukat. Elmondta, élete legnehezebb időszakát élte meg akkor, és először tapasztalta meg azt az érzést, mikor egyszerre volt boldog kislánya születése miatt, de gyászolta is kisfiát, aki nem élte túl a szülést. 

Hozzátette, párja, Georgina Rodríguez rendkívül erős nő, és a kezdetek óta őszinték voltak gyerekeikkel a tragédiával kapcsolatban. 

Az már a vasárnap este nyilvánosságra hozott részletekből kiderült, hogy Cristiano Ronaldo korántsem hallott Ralf Ragnickról, mielőtt a Manchester United megbízott vezetőedzője lett volna. 

Hogy lesz valakiből a Manchester United főnöke, ha nem is irányított előtte futballcsapatot?

– tette fel a kérdést interjújában a 37 éves támadó. Hozzátette, sosem tekintett főnökként a német szakemberre, míg együtt dolgoztak. 

Arra is kitért, hogy első Manchester Unitedben töltött időszakához képest semmi fejlődést, változást nem látott a csapatnál, mikor 2021 nyarán visszatért. 

Fogalmam sincs, mi zajlik itt, de amióta Sir Alex Ferguson elhagyta a csapatot, nem látok semmilyen előrelépést a klubnál, a fejlődés bármilyen tekintetben nulla. 

Ronaldo leszögezte, jelenleg kizárólag a portugál válogatottra koncentrál, és hogy megnyerjék a katari labdarúgó-világbajnokságot. Hangsúlyozta, számára egész pályafutása során szurkolói voltak a legfontosabbak, így miattuk adta ezt az interjút. A beszélgetés második része csütörtök este kerül adásba. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok