Index Vakbarát Hírportál

Félelmetesen erős a vb-újoncok álomcsapata!

2022. november 17., csütörtök 06:00

Vasárnap kezdetét veszi a 22. labdarúgó-világbajnokság Katarban, ami számos fiatal tehetség igazi berobbanási terepe lehet, de a már bizonyított futballisták közül is sokan készülnek az első bevetésükre. Most a vb-debütánsok álomcsapatát ismertetjük önökkel.

Az álomcsapatunk kezdőjébe a Chelsea kapusa, Édouard Mendy kerülne elsőként, aki épp az oroszországi világbajnokságot követően debütált a szenegáli válogatottban, bár forma alapján Aaron Ramsdale (Arsenal) is pályázhatna ide.

A védelem két csapatból tevődne össze, és egyik miatt sem kell szégyenkezni, hiszen az angol és a német bajnokságot régóta uraló Manchester City és Bayern München is két-két játékost delegál: a szélekre Joao Cancelo és Alphonso Davies érkezik, középre Rúben Dias és Matthijs de Ligt.

Rengeteg csapatba azért gond nélkül beférne Éder Militao (Real Madrid), Jules Koundé (Barcelona), Ronald Araújo (Barcelona) vagy éppen Theo Hernández (Milan) is.

A középpálya valami döbbenetesen erősnek ígérkezik, elég, ha annyit mondunk, hogy olyanok nem jutottak be a csapatba, mint a 100 millió eurós értékű Jude Bellingham (Dortmund), a Golden Boy Gavi (Barcelona), Declan Rice (West Ham United) vagy éppen Frenkie de Jong (Barcelona) – és a lista még csak közel sem teljes.

Így is bekerült három 100 milliós játékos, méghozzá a Bayern Münchenben az idényben 22 tétmeccsen 22 kanadai pontnál (12 gól, 10 gólpassz) Jamal Musiala, a Barcelona középpályájának agya, Pedri, valamint a Real Madridnál remeklő Federico Valverde.

A legértékesebb középpályásként listázott futballista így is Phil Foden, aki mondjuk a világon minden poszton játszott már középpályától felfelé, így gond nélkül elviszi nekünk a jobbszélsőt is, a balra a Real Madrid szélvészgyors brazilja, Vinícius Júnior kerül, középre pedig Dusan Vlahovics és Darwin Núnez csatájából utóbbira voksoltunk.

A lemaradók közé így is olyan neveket írhatunk fel, mint Rafael Leao (Milan), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Rodrygo (Real Madrid) vagy Antony (Manchester United).

Az első vb-re készülők álomcsapata

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot?

  • 22167
    Argentína
  • 21804
    Franciaország
  • 10096
    más
  • 5455
    Anglia

(Borítókép: Phil Foden és Joao Cancelo is az első vb-meccsére készül – Juanjo Ubeda/Quality Sport Images/Getty Images)

Rovatok