Index Vakbarát Hírportál

Már meg is műtötték a franciák szélsőjét, minimum féléves kihagyás vár rá

2022. november 25., péntek 10:22

Nemcsak a világbajnokság, az idény is befejeződött Lucas Hernández számára, aki az ausztrálok elleni csoportmeccsen szenvedett térdszalagszakadást. A Bayern München francia védője már el is hagyta Katart, Németországban megműtötték a sérült térdét, a rehabilitációját pedig a bajoroknál végzi el – minderről a Bayern hivatalos Twitter-csatornája tett jelentést.

Összesen 12 perc jutott Lucas Hernándeznek a 2022-es katari vébén, ugyanis sérülés miatt korán le kellett cserélni a francia balhátvédet az ausztrálok elleni mérkőzésen…

Mint később kiderült, szalagszakadást szenvedett a Bayern München játékosa, a klub tájékoztatása szerint pedig már meg is műtötték, rehabilitációját Münchenben végzi majd. Ezzel nemcsak a világbajnokság, de a 2022–2023-as idény is véget ért a francia védőnek. A felépülése várhatóan hat-kilenc hónapig tart majd. 

Hernández alapembere volt a négy évvel ezelőtt világbajnoki címet nyert válogatottnak (is). Katarban épp a testvére, az AC Milanban légióskodó Theo Hernández állt be a helyére, aki a torna további részében vélhetően a kezdő bekk is lesz a bal szélen. 

Rájár a rúd a címvédőre, ami a maródiak listáját illeti: Didier Deschamps szövetségi kapitány korábbi alapemberei közül sérülés miatt Paul Pogba, NGolo Kanté, Christopher Nkunku, Karim Benzema és Presnel Kimpembe is kénytelen volt kihagyni a katari világbajnokságot.

* Lucas Hernández erfolgreich operiert.

Gute und schnelle Genesung, Lucas! *

* https://t.co/H5RUCS8ehb #FCBayern pic.twitter.com/Bj5YjSGj9F

— FC Bayern München (@FCBayern) November 24, 2022

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images)

Rovatok