Index Vakbarát Hírportál

Máris vége Neymar világbajnokságának? Könnyek közt ült a kispadra

2022. november 25., péntek 07:40 | aznap frissítve

Az ESPN videója szerint elfogta a sírás Neymart, miután a Szerbia ellen 2–0-ra megnyert brazil nyitómeccs 79. percében lecserélte őt a szövetségi kapitány, Tite. Az első hírek szerint kényszerű volt a változtatás, ugyanis a PSG támadója bokasérülést szenvedett a második félidőben. 

Tény, a kispadnál a jeges tömlő, a lefújást követően az interneten pedig több olyan kép került elő, amely Neymar alaposan feldagadt bokájáról készült. A kommentelők és a portálok is azt találgatják, mennyire lehet súlyos a sérülés. Ha egy erősebb ficamról van szó, úgy vélhetően egy csoportmeccs, ha részleges szalagszakadásról is, úgy kettő-három hetes kihagyás, ha ennél is komolyabb a baj, akár másfél hónapos regeneráció is várhat a világ valaha volt legdrágább futballistájára. 

A csapatorvos, Rodrigo Lasmar szerint 24–48 óra, mire egyértelmű diagnózist tudnak adni Neymar bokájának állapotáról. Tite a meccs után viszont bizakodó volt, elismerve sztárjátékosa sérülését úgy fogalmazott: 

Ezer százalékig biztos vagyok, hogy Neymar még pályára lép ezen a világbajnokságon. Legyenek biztosak benne önök is.

A szövetségi kapitány egyébként azt is elárulta, hogy Neymar a lecserélése előtt 10-12 perccel jelezte, hogy nincs rendben a lába, de azt is kérte, hogy ápolás után maradhasson még a pályán, mert úgy érzi, képes a játékra és képes a maradék időben még a csapat segítségére lenni Szerbia ellen. Csak Richarlison második találata – ez a 73. percben született – után nyugodott meg annyira, hogy óvatosságból elfogadja a cserét. 

A brazilok a G csoportban Szerbia mellett Svájccal és Kamerunnal szerepelnek egy csoportban. A kvartett másik mérkőzésén a svájciak 1–0-ra nyertek csütörtökön. 

Frissítés: A brazil válogatott csapatorvosa közölte, a vizsgálatok alapján a csoportkörben nem számíthatnak már Neymarra, a támadó legközelebb a nyolcaddöntőben lehet majd bevethető. (Ha a brazilok ugye eljutnak odáig...)

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
G CSOPORT, 1. FORDULÓ
Brazília–Szerbia 2–0  (Richarlison 62., 73.)
A csoport másik meccsén
Svájc–Kamerun 1–0  (Embolo 48.)

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot?

  • 22167
    Argentína
  • 21804
    Franciaország
  • 10096
    más
  • 5455
    Anglia

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Neymar a bokasérülését követően – de még a pályán. Fotó: Visionhaus/Getty Images)

Rovatok