Index Vakbarát Hírportál

Elárasztotta a szennyvíz a szurkolókat a 300 dolláros dohai szobákban

2022. november 26., szombat 20:29

Hajmeresztő felvételek keringenek a világhálón azokról a konténerszobákról, amelyeket hotelszoba címén értékesítenek a katari rendezők a labdarúgó-világbajnokság idején, éjszakánként és fejenként nem kevesebb mint 300 dolláros horror áron. A szobák padlója feljön, a szennyvíz pedig elárasztja az „épületeket”, nem csoda, hogy az ausztrál szurkolók például már el akarják adni a meccsjegyeiket, és haza akarnak utazni a vb-ről.

Nagyon sok a baj a szállásokkal Katarban a labdarúgó-világbajnokság idején. Nem csoda, hiszen egy nagyobb magyar megye nagyságú törpeállamban kell elhelyezni 1,2-1,5 millió szurkolót, aki a vb-re érkezett. Ez a másfél millió ember az állandó katari lakosság fele, képzeljük el, hogy, mondjuk, Magyarországra hirtelen ötmillió turista érkezne, és el kellene helyezni őket kereskedelmi szálláshelyeken.

Ugye, képtelenség lenne?

Katarban mindezt úgy próbálták megoldani, hogy gyakorlatilag pillanatok alatt roppant egyszerű, puritán színvonalú konténerházakat készítettek, amelyeket kinevezték szállodának, és fejenként és éjszakánként körülbelül 300 dolláros horror áron értékesítik a szerencsétlen turistáknak.

Ha valakinek a hazája eljut a döntőig, akkor az illető egy hónapig kénytelen Katarban maradni, az pedig 9000 dolláros (3,5 millió forintos) kiadást jelent, és akkor a repülőjegyet és az egyéb kiadásokat még nem is számoltuk. 

No de a feketeleves csak ezután jön, már ha az illető ausztrál. Nekik ugyanis nem volt szerencséjük, mert olyan szobákat kaptak, amelyek félkész állapotban voltak, mi több, a szennyvíz rendszeresen elárasztotta a szobáikat. 

Sokan meg is elégelték a szenvedést, és elindultak hazafelé Ausztráliába, miután megpróbálták értékesíteni a meccsjegyeiket – írja a The Australian. 

A házigazdák becsületére legyen mondva, rendszerint visszafizetik a lakbért azoknak a turistáknak, akiket elöntött a szennyvíz, de nem mindenhol ilyen szerencsések a szurkolók. És a probléma attól még megvan, mert most már nemigen lehet szálláshelyet találni az országban.

A következő szurkolói falvakban jelentkezett a szennyvízprobléma: Fan Village Free Zone, Barwa Barahat Al Janoub Unit, Fan Village Cabins, Zafran és Zafran Fan Village.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Kyodo News / Getty Images)

Rovatok