Index Vakbarát Hírportál

Luis Enrique: Tényleg kiesésre álltunk? Ha tudom, infarktust kapok!

2022. december 2., péntek 07:51

Minden idők talán legizgalmasabb és legőrültebb párhuzamos mérkőzéseinek befejezése után tudta csak meg az újságíróktól Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy a Japán elleni csata 70. és 73. perce között kiesésre állt együttese a katari világbajnokságon. A japán média ünnepel, a spanyol már kevésbé, pedig ugyanott van a két csapat: a legjobb 16 között.

Micsoda?! Hogy kiesésre álltunk? Nem is tudtam, mert kizárólag a mi meccsünkre figyeltem, nem törődtem azzal, mi van a Németország–Costa Rica-mérkőzésen. Ha tudom, biztosan infarktust kapok.

Így reagált Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, amikor az újságíróktól megtudta, hogy a 70. és a 73. perc között, amikor Japán és Costa Rica is 2–1-re vezetett a csoportkör utolsó találkozóján, Japán és Costa Rica volt a továbbjutó, Spanyolország és Németország a két kieső…

 Győzni akartam és megszerezni a csoport első helyét  folytatta a szakvezető. – De Japán felülmúlt minket. Jól kezdtünk, meg is szereztük a vezetést, nem éreztük a veszélyt. Pedig a szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy legyünk észnél, mert Japán soha nem adja fel, és mégis, alig kezdődött el a második félidő, katasztrófa üzemmódba kapcsoltunk. Semmi okom az ünneplésre, cseppet sem vagyok elégedett. Ha további két gólra lett volna szüksége Japánnak, azt is berúgja…

A spanyol újságok roppant kritikusak a válogatottal a továbbjutás ellenére, és annak dacára, hogy Marokkó az ellenfél a nyolcaddöntőben, és sikerült elkerülni Brazíliát, amellyel legfeljebb a döntőben futhatnak össze Busquetsék.

Az As főcíme:

Danke, senor Havertz!

Mindez természetesen utalás arra, hogy Costa Rica 2–1-es vezetése után Kai Havertz kaparta ki a gesztenyét a spanyoloknak két góljával, azzal, hogy megfordította a Spanyolország kiesését jelentő állást.

A Marca is így fogalmaz:

Gracias, Alemania, danke, Havertz!

azaz

Köszönjük, Németország, köszönjük, Havertz!

A Mundo Deportivo címe:

Spanyolország másodikként lép a nyolcaddöntőbe, miközben súrolja a tragédiát

A barcelonai Sport rezüméje:

Spanyolország a szakadék szélén billeg, de végül megkapaszkodik

Az El País politikai napilap létére a futballal indít:

Németország megmenti Spanyolországot

Végül a katalán Vanguardia címe:

Spanyolország a hátsó ajtón lopódzik be a legjobb 16 közé

(Borítókép: Luis Enrique spanyol vezetőedző a katari labdarúgó-világbajnokság E-csoportjának Japán–Spanyolország-mérkőzésén 2022. december 1-jén. Fotó: Juan Luis Diaz / Quality Sport Images / Getty Images)

Rovatok