Index Vakbarát Hírportál

A német futball meghalt, az angol épp újjászületik a szemünk láttára

2022. december 2., péntek 14:32

Rüdiger és a bakugrások ára: tényleg temetni kell a német labdarúgást, vagy csak az arc volt néhány játékosnál túl nagy? Mennie kell-e a szövetségi kapitánynak, Hans-Dieter Flicknek az újabb vb-blama után? A németek nem, az angolok viszont hozták azt a teljesítményt, amit egy nem is annyira titkos favorittól várunk. Harry Kane gólok nélkül is a legjobb angol csatár évtizedes távlatban, a megtestesült futballevolúció. A Sportcast vb extra epizódjában ezúttal Juhár Tamással, 20-szoros válogatott labdarúgóval, az ARENA4 szakértőjével és Borbély Lászlóval, az Index katari tudósítójával beszélgettünk.

A német sajtó címlapon temeti a labdarúgást, Németország, mint futballnagyhatalom megszűnt létezni – írja a Kicker és a Bild főcíme is. A keserűség oka egyértelmű: a Hans-Dieter Flick vezette nemzeti tizenegy képtelen volt továbbjutni a csoportkörből a 2022-es világbajnokságon. A válogatottal ráadásul most először esett meg, hogy két egymást követő vb-n sem lesz az egyenes kieséses szakaszban érdekelt...

Ezekről és még sok minden másról is beszélgettünk az alábbi epizódban.  

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Juhár Tamás. Fotó:  Ruzsovics Dorina / Index)

Rovatok